Фереро: Алкарас вярва в себе си, че ще победи Джокович, но опитът е на страната на Новак

от в 06:15 на 08.06.2023
Мартин Петков

Делят ни по-малко от 48 часа до навярно най-очаквания мач в света на тениса през 2023-та година досега, след като в полуфинален двубой на Ролан Гарос помежду си ще се изправят Карлос Алкарас и Новак Джокович, като победителят по всяка вероятност ще си тръгне от Париж в ролята на световен номер едно, а далеч няма да е изненадващо, ако завоюва и трофея във финала. Прогнозите за супершоу дори не се поставят под съмнение и специалистите не спират да споделят своите виждания за предстоящия двубой, но едно от по-любопитните изказвания беше направено от треньора на Карлитос - Хуан Карлос Фереро.

Испанецът сподели пред медиите, че възпитаникът му е уверен в своите шансове да се поздрави с победа над сърбина, като Фереро също така заяви и че Алкарас няма да има предимство за предстоящия сблъсък, което да се основава на успеха му срещу Ноле при единствения им мач досега, датиращ от Мастърса в Мадрид през миналия сезон:

"Не мисля, че може да става дума за предимство. На мнението съм, че те двамата са навярно най-добрите тенисисти в света към момента. Новак има много по-голям опит спрямо Карлос в това да е част от мачове с подобен характер, разбира се, но същевременно Карлос наистина иска да играе такъв тип двубой. Той от самото начало беше съсредоточен и гледаше в очакване към този сблъсък.

Карлос иска да го направи, но разбира се, ние добре знаем, че Новак ще даде абсолютния максимум от себе си на корта. Той все пак е 22-кратен шампион в Големия шлем. Мисля, че Новак ще се бори в мача до последната точка, като също така ще се подготви толкова добре за срещата, колкото и ние. Това ни кара да очакваме изключително тежък и близък двубой.

Както вече съм казвал, Карлос вярва страшно много в себе си, като сега случаят не е по-различен и той е уверен в това, че може да победи Джокович. Какво ще се случи в крайна сметка, тепърва предстои да разберем, но едно е сигурно, и двамата се намират в изумителна форма.", завърши бившият номер едно и носител на титлата от Ролан Гарос през 2003-та година по отношение на утрешната полуфинална схватка в Париж.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фереро: Алкарас вярва в себе си, че ще победи Джокович, но опитът е на страната на Новак Мартин Петков
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | новак джокович | ролан гарос | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook