Фереро: Притеснявам се от Медведев; с Карлос мислехме, че Синер ще е непобедим на тревата

от в 12:58 на 12.07.2024
Калоян Соколов

 Хуан Карлос Фереро изрази своите притеснения за предстоящия полуфинал между неговия възпитаник Карло Алкарас и Даниил Медведев. Испанецът не отпусна нито сет на руснака в миналогодишната им битка на същата фаза, но световният номер 5 влиза в мача с високо самочувствие, след като в миналия кръг се наложи над топ поставения Яник Синер и също така излезе победител от последния си сблъсък с Алкарас в Големия шлем, а това прави специалиста неспокоен преди началото на мача.

"Карлос се чувства много добре и вече победи някои страхотни играчи, каквито са Тиафо и Пол. Той успя да се справи по най-добрия възможен начин с проблемите, които срещна досега на корта по време на турнира, но засега не мислим за титлата, а гледаме единствено към мача с Медведев. Би било грешка да гледам отсега към финала, защото Даниил е заслужил уважението на всички играчи и не мога да отрека, че се притеснявам от него.

Прекалената самоувереност не е добър съветник в спорта. Нищо не е даденост. Вземете за пример Марк Маркес, който печелеше всяко едно състезание в Moto GP, а сега вече повече от 1000 дни не е бил на първо място. Проблемите винаги са зад ъгъла и трябва да си нащрек, защото нещата могат бързо да се обърнат в грешна посока. С Карлос сме здраво стъпили на земята, оценяваме всеки един момент и работим също толкова здраво, колкото в самото начало.

Карлос действително надигра лесно Даниил миналата година, но той взе реванш на US Open. Медведев не се влияе негативно от загубите, а взема нужните уроци и става по-добър играч. Това разкрива много за неговия тенис интелкт и адаптивност на корта. С Карлос мислехме, че Синер ще бъде невъзможен за побеждаване на тревата през тази година, имайки предвид стила му на игра и формата, в която се намираше. Вярно е, че Карлитос има по различни оръжия от Яник и може да създаде повече проблеми на Даниил със своята вариатовност, но знаем, съперникът ще опита нещо различно спрямо миналия път на тревата и подхождаме с огромен респект към него" - разкрива наставникът на действащия шампион и бивш номер едно в световната ранглиста.

Източник: Tennis Up To Date

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фереро: Притеснявам се от Медведев; с Карлос мислехме, че Синер ще е непобедим на тревата Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън | хуна карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook