Фернандес: Искам публиката да ме подкрепя, както насърчава Надал и Федерер

от в 14:23 на 21.09.2021
Диана Андреева

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ завърши по най-неочаквания начин с финал, противопоставящ две тийнейджърки, от който обаче победител излезе само една и това бе 18-годишната Ема Радукану. В двубоя за титлата тя се изправи срещу Лейла Фернандес, която е само с няколко месеца по-възрастна и за която този турнир също ще си остане един незабравим спомен. Съвсем разбираемо, у канадката не липсва разочарование от загубата, но повече от седмица след края на надпреварата, тя сподели, че се съсредоточава основно върху позитивите от участието й в Ню Йорк. Фернандес коментира още какво иска да постигне в бъдеще, а ето и точните й думи:

"Помня как като малка наблюдавах внимателно мачовете на Надал и Федерер. Видях какво държание провокираше техния тенис във феновете. Това искам да нося на корта – същата енергия като тях, да карам феновете да се усмихват. Искам да се наслаждават на преживяването, докато гледат срещите ми. Доволна съм, че научих това за себе си – че играя по-силно, когато използвам публиката в своя полза. 

Вече осмислих случилото се на US Open. Няма да скрия факта, че съм разочарована. Мисля, че ще нося тази загуба със себе си дълго време. Но тя само ще ме мотивира да се представям по-добре на тренировки и по-силно при следващата възможност, която получа. Със сигурност съм щастлива от постигнатото – от начина, по който се състезавах, по който играх, по който се държах на корта през тези две седмици. Подобрих много неща, не само на ниво тенис, но също емоционално и психически. Радвам се и се надявам, че и следващата година ще е толкова добра за мен." - завърши Фернандес. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фернандес: Искам публиката да ме подкрепя, както насърчава Надал и Федерер Диана Андреева
Теми:  
лейла фернандес | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook