Фернандо Вердаско е първият съперник на Григор в Барселона

от в 00:29 на 23.04.2019
В
Фернандо Вердаско е първият съперник на Григор Димитров в Барселона! Това стана ясно, след като по-рано днес Вердаско спечели битката на ветераните срещу сънародника си Фелисиано Лопес с 6:4 6:3. Григор и Нандо ще се изправят един срещу друг в сряда, а това ще бъде общо седмата среща помежду им, като балансът в мачовете им е изравнен - 3:3.

В първия сет двамата испанци бяха съвсем солидни от начален удар, като никой от тенисистите не позволяваше даже да се стигне до дюс на негово подаване. Изведнъж при 5:4 обаче сервисът на Лопес изцяло спря да функционира, а Вердаско се възползва от ситуацията по най-добрия начин, пробивайки на нула и прибавяйки първата част към сметката си.

Във втората Лопес се активизира и проби опонента си в самото начало на сета. 93-тият в световната ранглиста дори имаше два шанса да поведе с двоен пробив, но дръзка игра на по-младия испанец го спаси от опасността.

Дивидентите от недопуснатия втори пробив скоро се отплатиха на Вердаско, който от 1:3 спринтира до края на двубоя, печелейки последните пет гейма на мача, като по този начин след точно осемдесет минути игра Вердаско се превърна в първия съперник на Григор в тазгодишното издание на надпреварата в Барселона.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фернандо Вердаско е първият съперник на Григор в Барселона В

Коментари





Следвайте ни в Facebook