Филип Крайнович не даде шанс на втория поставен Тийм и го отстрани още във втори кръг

от в 03:22 на 25.08.2020
Петър Колев


Филип Крайнович поднесе изненадата на турнира, побеждавайки поставения под №2 Доминик Тийм още във втория кръг на Western and Southern Open в последователни сетове. Това беше своеобразно повторение на финала на Adria Tour в Белград, в който австриецът се наложи в три сета. С днешната си победа сърбинът се класира за осминафиналите, където ще се изправи срещу Мартон Фучович.

Световният №32 беше изключително постоянен на сервис, като не позволяваше на своя съперник дори да се добере до равенство. От другата страна на мрежата Тийм допускаше множество непредизвикани грешки, които даваха шанс на Крайнович да бъде конкурентен в неговите сервис геймове. Моментът на сърбина настъпи в шестия гейм, когато след редица превъзходно изпълнени ретури той осъществи пробив. Последва безпроблемно затвърждаване и още един посредствен сервис гейм на австриеца, който инкасира нов пробив. По този начин Крайнович поведе в резултата след 6:2.

Крайнович

Вторият сет също започна отлично за безгрешния Крайнович, който продължаваше да бъде изключително стабилен както от сервис, така и от ретур. Той осъществи пробив още в първия сервис гейм на Тийм, който продължаваше да бърка от дъното на корта и на мрежата. Дълбоките удари на сърбина от основната линия не даваха шанс на световния №3 да се задържи в разиграванията. Непрестанните излизания на мрежата от страна на австриеца често бяха контрирани от превъзходни минаващи удари на Крайнович, но те в крайна сметка му помогнаха да прекъсне серията си от шест последователни загубени гейма и да се запише в резултата във втория сет - 3:1.



Въпреки това сърбинът продължи с невероятното представяне от ретур и караше Тийм да бърка волета на мрежата, които допринесоха за реализиране на втори пробив - 5:1. Безпроблемно затвърждаване на брейка донесе победата на световния №32, който елиминира втория поставен за малко повече от час игра на корта - 6:2 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Филип Крайнович не даде шанс на втория поставен Тийм и го отстрани още във втори кръг Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook