Филипусис, Хенман и Хаас определят Джокович за фаворит за титлата на Уимбълдън

от в 10:52 на 11.07.2019
В
Кой е фаворитът за титлата на Уимбълдън? В интервю за гръцкия спортен сайт ,,SDNA", бившият номер осем в света Марк Филипусис, който загуби финала през 2003-та от Роджър Федерер, сподели: ,,Вероятно ще кажа Новак Джокович, защото това, което той демонстрира като ментално и физическо ниво, е много близо до нивото, на което той беше, когато доминираше. Енергията и самочувствието са се върнали. Бих му дал леко предимство."

В интервю за британското спортно радио ,,Talk Station" пък Тим Хенман направи своите прогнози за тазгодишния шампионат в Лондон. Британецът заяви, че един измежду Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович ще грабне трофея, като все пак Хенман определи Джокович също за лек фаворит: ,,Бих бил много изненадан, ако победителят не бъде измежду тези тримата. Все пак бих дал леко предимство на Джокович. Като се вгледаме в преставянето му на турнирите от Големия Шлем през последните 12 месеца, ще видим, че той е бил невероятно постоянен. Той също така и защитава титлата си от изминалата година."

А в интервю за швейцарския вестник ,,Aargauer Zeitung" Томи Хаас даде своето мнение за сблъсъка между Роджър Федерер и Рафаел Надал, като все пак германецът отново определи именно Новак Джокович за фаворит за спечелването на надпреварата: ,,Изглежда ще видим хубав полуфинал между Роджър и Рафа отново. Това е, което светът на тениса желае, това желае да види и светът на спорта. Толкова е трудно да се избере фаворит. Бих бил наистина шокиран, ако Роджър съумее да спечели титлата тук отново. За мен обаче Новак Джокович е един от фаворитите. Рафа играе добре също. Топката отскача високо. Но в полуфиналите бих избрал Роджър."

Източници: SDNA; Talk Station; Aargauer Zeitung


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Филипусис, Хенман и Хаас определят Джокович за фаворит за титлата на Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook