Финалът на Adria Tour бе отменен

от в 22:08 на 21.06.2020
Диана Андреева


Тази вечер трябваше да се изиграе финалът на Adria Tour в Задар, като един срещу друг щяха да се изправят световният номер едно и организатор на турнира - Новак Джокович и младият руснак Андрей Рубльов.

Мачът обаче бе отложен, тъй като по-рано стана ясно, че един от участниците на турнира, а именно първата ракета на България Григор Димитров, е дал положителна проба за COVID-19.

Димитров се включи в миналото издание на надпреварата, което се проведе между 12 и 14 юни в Белград, като в Сърбия българинът се намираше едва на крачка от финала. След края на Adria Tour, Гришо се прибра в родното си Хасково, преди отново да отпътува, този път за Задар.

В Хърватия нашенецът изигра само един мач, като той бе срещу представителя на домакините - Борна Чорич. След края на срещата стана ясно, че Гришо няма да излезне втори път на корта, тъй като не се чувства добре. Щом се прибра в Монако, Димитров се тества за коронавирус и за съжаление на всички, пробата му се оказа положителна.

Останалите участници на Adria Tour са били в контакт с Григор, поради което е възможно те също да са заразени с вируса, заради това заключителният мач бе отложен, а сега всички играчи трябва да бъдат подложени на тестове.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът на Adria Tour бе отменен Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook