Финалът остава мираж: Джокович се разпадна срещу дебютант на ATP 1/2-финал и напусна Женева

от в 17:52 на 24.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович ще пристигне на Ролан Гарос без да е изиграл нито един финал от началото на сезона. Сърбинът направи кошмарен мач по своите стандарти и отстъпи на Томаш Махач на 1/2-финалите в Женева. Чехът беше абсолютен дебютант на ниво 1/2-финали в ATP Тура, но не трепна пред възможността да надиграе най-успешния тенисист в историята, като в крайна сметка се наложи с 6:4 0:6 6:1 за 2 часа и 8 минути престой на корта, печелейки последните 6 гейма от срещата и в спора за трофея на ATP 250 надпреварата ще премери сили с един измежду Каспър Рууд и Флавио Коболи.

Сърбинът започна мача чудесно и наглед се създаваше усещането, че няма да има проблеми да надиграе световния номер 44. Топ поставеният се измъкна с чудесна къса топка в откриващия гейм, отразявайки точка за пробив, а впоследствие сам осъществи брейк и се откъсна напред с 4:1. Махач обаче не се обезкуражи и показа по-голяма устойчивост в серия от оспорвани геймове, което му позволи да обърне нещата до 6:4 в своя полза и да поведе в сетовете.

Джокович пък определено не се чувстваше комфортно на корта и камерата го улови как трепери в една от почивките, но сърбинът нямаше намерение да спре да се бори и не загуби нито гейм във втората част, изравнявайки общия резултат и наглед беше поставена една солидна основа за направата на обрат.

Джокера взе откриващото си подаване в решителния сет, но оттам насетне видяхме как той тотално се разпада на корта и изобщо не приличаше на себе си, а чехът влезе в серия от 6 поредни спечелени гейма и се поздрави с най-голямата победа в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът остава мираж: Джокович се разпадна срещу дебютант на ATP 1/2-финал и напусна Женева Калоян Соколов
Теми:  
atp | женева | новак джокович | Обзори | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook