Финалистът е отстранен: Руне се самоунищожи срещу Баез и напусна борбата в Рим

от в 22:50 на 13.05.2024
Елеонора Александрова

След Андрей Рубльов, днес още едно топ име в мъжкия тенис се сбогува с мечтата си за титлата в Рим. Става дума за Холгер Руне, който претърпя поражение от един най-опасните играчи на клей, а именно от Себастиан Баез. Аржентинецът, който е под номер 19, надделя над датчанина с 2:6 6:2 6:3 и така в следващия кръг го очаква сблъсък с Хуберт Хуркач.

Още в самото начало Руне наложи убийствено темпо на игра, което се оказа непосилно дори за специалист на клей, какъвто е Себастиан Баез. Датчанинът реализира два ранни пробива, чрез които си осигури комфортна преднина. Макар и след това да бяхме видели лек спад в играта му, поради което аржентинецът намали преднината му на един брейк, но съвсем скоро след това скандинавецът възстанови голямата си преднина и след малко повече от 30 минути игра си осигури преднина от 6:2.

Втората част започна равностойно за двамата тенисисти, като аржентинецът показа, че е готов да бъде конкурентен на маиналогодишния финалист. Петият гейм се оказа преломен. В него южноамериканецът реализира брейк, а световният номер 12 изглеждаше все по-безпомощен с всяка изминала минута, като е впечатляващо да се отбележи, че в средата на сета Баез съумя да спечели цели 14 поредни точки и така без загуби нито гейм до края на сета, изравни резултата в сетовете с 6:2.

Последната част започна по аналогичен, спрямо втората, начин. Световният номер 19 продължаваше да играе по-вдъхновено и макар и в началото да липсваха обрати, то 2-кратният ATP шампион през сезона бе по-доминантния на корта. Това позволи на Баез да пробие в петия гейм, а Руне нямаше отговор на опасните удари на опонента си, допускайки безброй неточности и така с 6:3 южноамериканецът постигна една от най-големите си победи, печелейки последните 8 точки от мача!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът е отстранен: Руне се самоунищожи срещу Баез и напусна борбата в Рим Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | рим | себастиан баес | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook