Финалистът Григор: Всичко беше срещу мен, но продължих да вярвам; имах нужда от такава битка

от в 01:56 на 20.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров изглеждаше притиснат в ъгъла по време на полуфиналния си сблъсък с Талон Грийкспор в Стокхолм, като нидерландецът беше само на 2 точки от това да сервира за крайната победа и играеше на изключително високо ниво, но и това не беше достатъчно да преодолее съпротивата на бившия шампион в турнира, който видимо беше много щастлив от извоюваната победа, която му позволява утре да излезе в търсене на своята 10-та ATP титла в кариерата си.

Григор, поздравления, ти си финалист! Трябва да спомена тази страхотна пегръдка между вас двамата в края. Изпитваш огромно уважение към начина, по който той се бори, нали така?

- На първо място трябва да кажа, че той е страхотен човек, което уважавам повече от всичко друго. Това е най-важното нещо за мен. Знаех, че отново ще бъде тежка битка. В първия сет имах чувството, че всичко беще срещу мен - всяка една линия и намеса на мрежата. Въпреки всичко продължих да вярвам и да играя добре, опитвайки се да адаптирам играта си към това, с което разполагах днес. Честно казано не съм виждал Талон да играе подобен невероятен тенис от много дълго време насам. Той е страхотен състезател и наистина оценявам, че двамата бяхме част от този мач, защото наистина се нуждаех от една такава битка.

На финала ти предстои мач с Томи Пол, който също е бивш шампион в турнира и ще се борите за вторите си титли в турнира. Това е доста специално, не мислиш ли?

- Разбира се. Най-важното нещо е, че съм на финал и главната причина отново бяхте вие, хора! Идвам на този турнир, откакто съм дете и наистина значи много за мен да се завърна, играейки на финал пред вас! Чувствам се много благодарен, независимо дали утре ще бъда победител или губещ.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът Григор: Всичко беше срещу мен, но продължих да вярвам; имах нужда от такава битка Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервюта | стокхолм | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook