Финалистът от РГ е аут: Местният любимец Зверев катастрофира срещу Хуркач на 1/2-финал в Хале

от в 15:29 на 22.06.2024
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач е първият финалист на ATP 500 надпреварата в Хале. Бившият шампион вчера си гарантира, че от другата седмица ще достигне до своето рекордно седмо място в световната ранглиста, а самият той сподели как това е чудесно, но не иска да спира само дотук. Полякът показа, че определено има класата да се бори с тенисистите пред него в класацията на ATP и днес за пръв път в своята кариера надигра финалиста от Ролан Гарос - Александър Зверев.

Петият поставен разгърна мощта на своя сервис, реализирайки 17 аса и не даде никакви шансове на ретур за местния любимец. Точно това беше и в основата на победата от страна на Хуркач със 7:6(2) 6:4 за 1 час и 35 минути игрово време, а утре гигантът ще има шанс да се бори за своята 9-та титла на ниво ATP и втора такава в Хале, изправяйки се се в мач срещу един измежду изненадата на турнира Жижен Жанг или двойковия му партньор Яник Синер, с когото вчера отпаднаха в 1/4-финалите при тандемите.

Първият сет се превърна в същинска престрелка между двамата от сервис линията и разиграванията на практика отсъстваха. Хуркач често решаваше нещата още с началния си удар, докато Зверев обикновено го правеше с бързи комбинации и всичко вървеше без изненади до 3:3. Тогава Зверев вкара серия от дълбоки ретури и имаше общо 4 брейкбола на сметката си, но бившият шампион отвърна с няколко перфектно подготвени излизания към мрежата и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

Там по-нискоранкираният играч осъществи мини брейк в самото начало, а световният номер четири просто не можеше да разчете неговия начален удар и предаде откриващия сет с още една загубена точка на собствен начален удар.

Местният любимец се опита да посреща по-напред в началото на втората част, но тази тактика изобщо не сработвеше и той вкарваше много малка част от ретурите си в игра. Хуркач пък започна просто да блокира топката и изчакваше грешка от другата страна на мрежата. Първата точка за пробив пред поляка се откри в четвъртия гейм, а Зверев изкара форхенда си по правата в аут, което позволи на петия поставен да се откъсне напред с 3:1 гейма и оттам насетне нямаше връщане обратно в мача за 2-кратния финалист.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът от РГ е аут: Местният любимец Зверев катастрофира срещу Хуркач на 1/2-финал в Хале Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | хале | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook