Финалистът с магическо измъкване: Синер отрази 3 мачбола и оцеля в Маями!

от в 23:55 на 25.03.2022
Диана Андреева

Яник Синер си заслужи място в третия кръг на Miami Open 2022 през днешния ден. Въпреки че бе тестван от Емил Руусувуори в първия си мач от тазгодишното издание на събитието, Синер съумя да се справи след 6:4 3:6 7:6(10) и по този начин започна защитата на финала си от миналата година във Флорида, а следващото препятствие по пътя му е 17-ия поставен Пабло-Кареньо Буста.

Мачът стартира на високи обороти и скоростните размени започнаха още с първата точка. Руусувуори пръв се възползва от възможностите си на ретур и си осигури три поредни точки за брейк в четвъртия гейм, но Синер показа характер и успя да се измъкне чист. В последвалия гейм италианецът проби, за да си осигури преднина с 3:2, която впоследствие се оказа и напълно достатъчно, за да му осигури преднина в общия резултат. 

Събитията на корта поеха в изцяло различна посока след почивката. Руусувуори бе този, който по-често успяваше да постави противника в невъзможни за отигрване ситуации. Финландецът беше настоятелен от ретур още от самото начало, а това в крайна сметке се отплати в шестия гейм, когато Синер инкасира пробив и допусна изоставане от 2:4. Световният номер 11 направи всичко по силите си, за да възвърне паритета в резултата, но това така и не се случи и в крайна сметка сетът приключи в ползата на аутсайдера. 

Решаващата трета част сложи подобаващ завършек на този така оспорван мач. Подемът на Руусувуори продължи и той успя да отмъкне противноковото подаване за 2:1, като по всичко изглеждаше, че феновете по трибуните в Маями щяха да станат свидетели на поредната изненада в турнира. 

Събитията на корта обаче претърпяха нов катаклизъм и Синер отново пое ролята на водач в разиграванията. Миналогодишният финалист навакса изоставане от 5:3, с помощта на пробив в десетия гейм, което доведе сета до решаващ дълъг гейм. В тайбрека интригата не отсъстваше. Руусувуори бе този, който пръв достигна до точка за спечелване на мача, при това не една, ами цели три, но италианецът впечатли с поредица от мощни удари, които подкрепени от отлична игра на сервис, му гарантираха поредния обрат, както и крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистът с магическо измъкване: Синер отрази 3 мачбола и оцеля в Маями! Диана Андреева
Теми:  
atp | емил руусувуори | мастърс маями | синер | тенис турнир в маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook