Финалистът Тиафо: Яник, ти никога не губиш, но ме остави да те победя на US Open

от в 08:42 на 20.08.2024
Калоян Соколов

Франсис Тиафо не приличаше на себе си в последните 12 месеца и претърпя редица ранни поражения по турнирите и загуби от по-нискоранкирани играчи, като самият той неотдавна изрази мнение как нерядко е отпадал от "тенис клоуни". Изглежда обаче този период вече е зад гърба на бившия член на топ 10, който достигна до финала на Мастърса в Синсинати и определено може да извлече множество позитиви от това, въпреки че на финала беше спрян от Яник Синер.

"Изключително съм щастлив от постигнатото и това как се борих през цялата седмица. Тенисът е забавен спорт, хора. Намирах се в много тежък период, откакто достигнах до 1/4-финалите на US Open през миналата година. Беше ми трудно да играя поредица от мачове на високо ниво, приемах нещата за даденост и не бях достатъчно благодарен за шансовете, които имам и случващото се около мен.

Нправих някои треньорски промени, докато търсех себе си и сега най-после се намирам на едно много добре място. Беше ужасно да изляза от топ 20, след като 2 години бях част от тази група играчи. Трябваше да разбера по-трудния начин, че в момента има невероятна дълбочина в нашия спорт и всеки е готов да те размаже, ако не подходиш на 100 процента отговорно към задачата си на корта.

За мен е истинско щастие и същевременно облекчение да бъда на този Мастърс финал и мисля, че ме очаква един добър US Open. Смятам, че съм един от топ играчите в световния тенис, но определено не го показвах в продължение на немалко месеци. Сега трябва да не слизам от тази вълна и да продължа да работя също толкова здраво, за да не изпадам отново в подобни ситуации.

Сега явно ще трябва да поздравя и Яник. Поздравления за всичко, което правиш, човече! Най-вече за достигането ти до номер едно в света и това как общо взето никога не губиш мачове. Продължавай в същия дух, пожелавам ти най-доброто в Ню Йорк и ми позволи да те победя, ако се срещнем там" - завърши шеговито речта на "Биг Фо".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът Тиафо: Яник, ти никога не губиш, но ме остави да те победя на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | реч | синсинати | франсис тиафо | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook