Финалистът в Хале е аут на старта: Рубльов отново се самоунищожи срещу 53-ия в света

от в 14:56 на 18.06.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов записа пореден много разочароващ резултат през сезона. Руснакът изглеждаше преодолял психологическите си проблеми, които доведоха до 4 поредни негови поражения и съумя да завоюва титлата на Мастърса в Мадрид, но впоследствие го видяхме в абсолютно саморазрушителен режим на отминалия Ролан Гарос, където отстъпи още в трети кръг на Матео Арналди, а самият световен номер 6 призна как никога досега не се е държал толкова ужасно по време на мач в турнир от Големия шлем и определено изглеждаше засрамен от направо истеричните си реакции във въпросния двубой.

Днес Рубльов отпадна още на старта в Хале, където през миналата година беше финалист и така ще се раздели с 290 точки от своя актив за световната ранглиста. Шампионът от Мадрид показа много по-слабо сервиране от обичайното за себе си, а това трудно можеше да бъде компенсирано точно на тревната настилка.

Гирон спечели цели 13 от общо 21 разиграни точки на второто подаване на своя съперник и го надигра с 6:3 7:6(5) за час и 33 минути, като по този начин записа четвъртата си победа над представител на топ 10 в своята кариера, а световния номер 53 най-вероятно във втория кръг ще премери сили с Матео Беретини, когото вече е надигравал в миналото.

Четвъртият поставен изглеждаше отлично в началните минути на мача и спечели подаването си на нула, за да седне на първата почивка с аванс от 2:1 в геймовете. Изведнъж фаворитът започна да допуска грешка след грешка, а Гирон често контрираше умело атаките му, когато все пак руснакът намираше очертанията на корта. Това видимо изнерви миналогодишния финалист и той изгуби следващите 3 гейма. Американецът пък беше достатъчно солиден на собствен сервис, за да не допусне обрат и скоропостижно затвори откриващия сет в своя полза.

Непоставеният тенисист продължаваше да лети по корта във втората част, докато световният номер 6 водеше открита война с настилката в Хале и не спираше да се подхлъзва. Това изведе Гирон до пробив на нула, а главата на Рубльов сякаш беше другаде и той не спираше да се оплаква на съдията от тревното покритие. Аутсайдерът дори имаше шанс да удвои преднината си, само че 2-кратният "Мастърс" носител демонстрира характер и се върна в надпреварата за сета, съумявайки да изравни резултата и да достигне до тайбрек.

Там наглед всичко се развиваше безоблачно за по-нискоранкирания играч, който си осигури четири поредни мачбола при 6:2 в своя полза, но руснакът върна двата мини пробива и разполагаше със сервиса при 5:6 от негова гледна точка. Тогава обаче миналогодишният финалист допусна своята 25-та непредизвикана грешка и в крайна сметка трябваше да преглътне поредно ранно поражение през сезона и очевидно не беше никак щастлив от този факт, съдейки по счупената ракета и крясъците след последната точка в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът в Хале е аут на старта: Рубльов отново се самоунищожи срещу 53-ия в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | маркос гирон | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook