Финалистката от АО пречупи Халеп в двучасова битка и е на 1/8-финал в Рим!

от в 01:07 на 12.05.2022
Мартин Петков

Даниел Колинс се представя разочароващо от началото на клей сезона, като инкасира ранно поражение в Мадрид. През тази седмица американката взима участие на WTA 1000 турнира в Рим, който се явява нейна последна подготовка преди Ролан Гарос, а жребият ѝ отреди възможно най-късата клечка в лицето на бившата шампионка Симона Халеп.

Двете тенисистки ни предоставиха същинско тенис зрелище изпълнено с борба до последната точка, като до самия край всяка от тях имаше шанс да триумфира, ала високата ефективност на начален удар и по-ниският брой неточности в играта на Колинс оказаха своето позитивно влияние и финалистката от АО се поздрави с победата след 7:6(1) 6:3, в битка продължила 2 часа и 3 минути. Във фазата на осминафиналите световната номер 9 ще срещне в своеобразно американско дерби младата Аманда Анисимова, която по-рано днес надви Белинда Бенчич.

Още в началните минути на двубоя сервиращите срещнаха проблеми и станахме свидетели на бърза размяна на пробиви в откриващите геймове. Брейкболите не липсваха в никое от следващите подавания, като американката реализира пробив, ала румънката отговори подобаващо с рибрейк и паритетът се запази при 5:5. Халеп в идните минути се пребори, за да пробие в най-продължителния гейм от началото на двубоя и застана на сервис за частта, но инкасира рибрейк на нула и напълно закономерно след 1 час и 16 минути се стигна до тайбрек. В дългия гейм Колинс пое водачеството мигновено и не го изпусна до самия край, за да запише дебютния сет на сметката си 82 минути след неговото начало.

Световната номер 9 видимо вдъхновена от завоювания сет надгради значително в представянето и не остави никакви шансове на именитата си съперничка, реализирайки два пробива, за да поведе с 4:0. Впоследствие Колинс допусна очакван спад, като бившата шампионка редуцира изоставането си, но американката не остана по-назад и с рибрейк сложи точка на спора, като се поздрави с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистката от АО пречупи Халеп в двучасова битка и е на 1/8-финал в Рим! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | Даниел Колинс | рим | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook