Финалистката Паолини: Да играеш срещу Ига на този корт е най-трудното нещо в спорта

от в 17:44 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Жасмин Паолини никога досега не беше преминавала дори втория кръг на Ролан Гарос и имаше само един достигнат осминафинал в Големия шлем от началото на своята кариера. 28-годишната тенисистка обаче изживя истинска приказка в Париж, където надигра две "мейджър" шампионки (Бианка Андрееску и Елена Рибакина) и достигна до сблъсъка за трофея, където обаче нямаше никакви шансове срещу световната номер едно Ига Швьонтек и спечели само 3 гейма в хода на финала.

Все пак Паолини определено може да е изключително щастлива с представянето си във френската столица и можеше да видим нейните силни емоции по време на церемонията по награждаването, където тя сподели следното:

"Привет на всички! Благодаря ви, че дойдохте! Наистина се насладих да играя на този корт днес. Трябва да поздравя Ига и да кажа, че да играеш срещу нея на "Филип Шатрие" е най-тежкото предизвикателство в спорта. Поздравления и за нейния екип, който има основна роля в това тя да бъде номер едно и да имам толкова много титли от Големия шлем. Вършите наистина невероятна работа.

Също така искам да благодаря на моя екип, семейството ми и всички, които ме подкрепяха и вярваха всеки един ден в мен. Поздравления и за всички, които направиха провеждането на този турнир възможен. Тук съм вече повече от две седмици и това са най-хубавите дни в моя живот. Наистина се наслаждавам на престоя си тук, а утре ми предстои и финал на двойки. Благодарна съм на Амели (Моресмо), съдиите, подавачите на топки, спонсорите и всички останали с роля за провеждането на този невероятен турнир. Вероятно ще забравя някого, но ми простете. Бяха много интензивни 15 дини и съм много щастлива и горда да бъда тук в този момент. Merci Beacoup, Paris!" - завърши речта си италианката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистката Паолини: Да играеш срещу Ига на този корт е най-трудното нещо в спорта Калоян Соколов
Теми:  
wta | жасмин паолини | интервюта | реч | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook