Финалистката Пегула: Щеше ми се Арина да ми даде поне сет, но тя изби ракетата от ръката ми

от в 02:45 на 08.09.2024
Елеонора Александрова

Дните на тазгодишното лято несъмнено са такива, които Джесика Пегула не би искала да забрави. Именно на US Оупън световната номер 6 се класира за дебютния си "мейджър" финал, елиминирайки световната номер едно Ига Швьонтек по пътя си към спора за трофея и вчера дори имаше своите възможности да завоюва купата, но Арина Сабаленка се оказа твърде силна в края.

Джесика, знам, че резултатът не е този, който искаше. Ти имаше невероятни две седмици, побеждавайки световната номер 1 (Ига Швьонтек) и достигна до първия си финал от Големия шлем. Какво мислиш за всичко това?

- Това беше наистина фантастичен период. Настина не го очаквах в началото на годината, но събитията се обърнаха в моя полза и стигнах до първия финал от Шлема. Имах толкова "горещо" лято. Мога да бъда единствено горда със себе си и с това, което постигнах през последните две седмици на корта. Изиграх мачове, които със сигурност никога няма да забравя.

Днес изигра още един невероятен мач. Ти изоставаше и в двата сета и почти успяваше да ги обърнеш, както направи на полуфинала. Кое в играта на Арина те затрудни толкова тази вечер?

- Искаше ми се тя да ми беше дала поне един сет. Не беще редно да ме побеждавам по този начин пред родната ми публика (смее се). Тя играе невероятно на твърди кортове и е най-добрата на тази настилка в света. Знаех, че това ще е предизвикателство за мен. Арина е супер мощна в ударите си и бях наясно с факта, че няма да ми дава нищо и че ще се опита да избие ракетата от ръката ми, което и се случи. Щастлива съм, че наистина успях да се боря и да си дам шанс. В крайна сметка съм доволна от постигнатото и ще продължавам да се опитвам да си създавам нови възможности.

Ти получи прекрасна подкрепа от семейството, треньора и екипа ти. Какво съобщение би отправила към тях?

- Благодаря на всички, които са в ложата - на двамата ми треньори Марк и Марк, на моя физиотерапевт Джон, на моите братя и сестра ми, на агента, на съпруга ми! Искрени благодарности и към родителите ми, които са някъде тук, както и на семейните ми приятели, които промениха графика си, за да дойдат да ме гледат! Благодаря на всички за подкрепата, беше дълго пътешествие. Повярвайте ми, чувството да играя тук, в САЩ, на родна земя, на финал на "мейджър" турнир, е незаменимо!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистката Пегула: Щеше ми се Арина да ми даде поне сет, но тя изби ракетата от ръката ми Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | джесика пегула | реч

Коментари





Следвайте ни в Facebook