Финалистът Фриц: Съжалявам, че не оставих трофея у дома, но Яник беше прекалено добър за мен

от в 01:00 на 09.09.2024
Елеонора Александрова

Тейлър Фриц постигна исторически успех за американския тенис, превръщайки се в първия представител на САЩ при мъжете, достигал до "мейджър" финал от 2009-та година насам.

12-тият поставен обаче не съумя да сътвори подвиг срещу Яник Синер, и отстъпи в 3 сета от световния номер едно. Макар и горд с постигнатото, Фриц изглеждаше съсипан по време на церемонията по награждаването, но определено това постижение ще го мотивира да постигне още успехи в бъдещето, съдейки по речта му след финала:

- Това беше наистина един невероятен турнир за мен! Трябва да започна с поздравления към моя съперник, защото той триумфира напълно заслужено. Просто днес Яник беше прекалено добър и не ми остави шансове. Все пак искам да благодаря на моя екип, на семейството ми, на Морган (приятелката на Фриц), защото те свършиха много работа и им дължа толкова много.

Специални благодарности и към моя треньор Майкъл Ръсел. Наистина бяха две невероятни седмици, които ще оставят незабравима следя у мен, благодаря и на тази прекрасна публика. Да бъдеш американец и да играеш на "Артър Аш" в мач за титлата е една сбъдната мечта. Знам колко дълго чакате американски шампион и съжалявам, че не можах да оставя трофея у дома, но обещавам да работя, за да се подобря и да се опитам да спечеля тази титла.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът Фриц: Съжалявам, че не оставих трофея у дома, но Яник беше прекалено добър за мен Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | реч | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook