Финалистът от Ротердам се оттегли в Марсилия: 18-годишен талант продължава вместо Синер

от в 19:06 на 23.02.2023
Мартин Петков

Яник Синер стартира сезона си по задоволителен начин, след като намери място в осминафиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където обаче за втора поредна година в Мелбърн беше спрян от Стефанос Циципас, който го сломи в петсетова битка и безспорно един от мачовете на турнира. Впоследствие италианецът се завърна на корта при първата си възможност, като се включи на надпреварата в Монпелие, на която беше над всички и без да загуби сет, триумфира с дебютната си титла за 2023-та.

Без време за почивка, световният номер 12 се отправи към Ротердам, където успя още във втория кръг да вземе своя реванш от Циципас, надделявайки в два сета, което го вдъхнови допълнително и той достигна сблъсъка за отличието в нидерландския град, но се оказа безсилен срещу Даниил Медведев и остана с приза за вицешампион. Натовареният календар на южнотиролеца пък означаваше, че през настоящата седмица той отново ще вземе участие на турнир, като беше заявил в списъка си състезанието в Марсилия и трябваше по-късно днес да излезе на корта за откриващия си двубой в надпреварата.

В него съперник на двукратния шампион от Sofia Open беше 18-годишния местен любимец Артур Фис, именно когото италианецът надигра на полуфиналите в Монпелие по пътя към трофея, но до така очакваната от френската публика среща в крайна сметка няма да се стигне, след като световният номер 14 е взел решение да си даде почивка и в последния момент е избрал да откаже участието си във френския град.

 

"След мача си в Ротердам започнах да се чувствам зле. Последните няколко дни нямам никаква енергия. Не можех да тренирам добре. Също така имам лека треска. Изчакахме до последната минута, преди да вземем решение. За съжаление, тялото ми не е в нужната кондиция." - сподели финалистът от Ротердам по повод оттеглянето си.

По този начин тийнейджърът се класира за четвъртфиналната фаза на домашния си турнир без игра и в опит да намери място на своя втори АТР полуфинал ще се изправи срещу 3-кратния шампион от Големия шлем - Стан Вавринка, с когото разликата им във възрастта е внушителните 19 години.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът от Ротердам се оттегли в Марсилия: 18-годишен талант продължава вместо Синер Мартин Петков
Теми:  
atp | артур фис | марсилия | отказване | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook