Финалистът от Sofia Open: Беше обезсърчаващо да гледам Алкарас срещу Джокович на Уимбълдън

от в 02:23 на 17.12.2023
Мартин Петков

Джак Дрейпър несъмнено преди началото на вече отминалия тенис сезон бе сред представителите на следващата генерация, от които очаквахме най-големи подвизи на корта в хода на годината. Британецът обаче далеч не съумя да разкрие пълния си потенциал през 2023-та, след като многократно страдаше от различни контузии, с което развитието му се забави значително и той неведнъж трябваше да отсъства от АТР Тура за продължителни периоди.

Същевременно пък връстниците на левичаря, сред които сериозно се отличават Карлос Алкарас, Яник Синер и Холгер Руне, трупаха сериозни успехи с ракета в ръка, като испанецът дори завоюва титлата на Уимбълдън. Именно триумфът на Карлитос в All England Club, когато младежът детронира Новак Джокович в епична петсетова битка, е бил приет със смесени чувства от Дрейпър, който в интервю сподели мислите си по повод постиженията на своите връстници:

"Има две страни на нещата. Едната е тази, че аз съм щастлив за тях, защото те са страхотни млади играчи и разбирам колко много трябва да си отдаден към спорта, при това на толкова ранна възраст. Имам огромно уважение към тях и ги адмирирам да продължават по същия начин.

От друга страна обаче, си спомням, когато бях с контузия в рамото, като ми се наложи да пропусна Уимбълдън, и стоях да гледам финала между Алкарас и Новак Джокович на Уимбълдън. За мен беше обезсърчаващо да видя млад играч да постига такива изумителни неща, защото характерът ми е силно състезателен и това ми повлиява.", завърши финалистът от тазгодишния Sofia Open в коментара си пред Eurosport.

Източник: Eurosport 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът от Sofia Open: Беше обезсърчаващо да гледам Алкарас срещу Джокович на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
atp | джак дрейпър | интервю | карлос алкарас | новак джокович | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook