Финалистът се завръща: Григор ще приключи сезона си в Париж заедно с Джокович, Алкарас и Синер

от в 00:57 на 04.10.2024
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Париж години наред беше една от най-неуспешните за Григор Димитров, като българинът никога не беше преминавал третия кръг във френската столица до сезон 2019. Тогава той направи много сериона крачка напред, достигайки до полуфиналите и изведнъж зала "Берси" се превърна в едно от любимите му места за игра, което си пролича най-вече през миналата година.

Тогава нашият топ тенисист победи играчи от ранга на Даниил Медведев, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас, за да достигне до втория си финал в своята кариера на ниво "Мастърс 1000", в който беше победен от Новак Джокович.

Всичко това ясно ни показва защо Григор и през този сезон ще играе на твърдите закрити кортове в Париж, където ще има цели 650 точки за защита и ще се нуждае от ново силно представяне в турнира, защото именно на него е крайно вероятно да се реши дали първата ни ракета ще попадне сред 8-те участници на ATP финалите в Торино.

Димитров незименно завършва своята година с участие в това състеание от 2012-та насам, а конкуренцията този път ще бъде повече от убийствена, защото всички играчи в топ 40 на света са заявили участие. Това означава, че в игра ще видим и шампиона Новак Джокович, въпреки че сърбинът обяви как няма планове за други турнирни изяви след Мастърса в Шанхай и класирането на ATP финалите в Торино не фигурира сред целите му.

Сред участниците също така ще бъдат двете нови големи звезди на световния тенис, а именно Карлос Алкарас и Яник Синер, които никога не са достигали дори до финалната четворка в зала "Берси".

В списъка също така фигурират имената на бившите шампиони Даниил Медведев, Карен Хачанов и Холгер Руне, а Александър Зверев ще се опита да завоюва своята дебютна "Мастърс" титла на твърди кортове, откакто се завърна след контузията си.

Пълен списък с участниците на Мастърса в Париж:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалистът се завръща: Григор ще приключи сезона си в Париж заедно с Джокович, Алкарас и Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | новак джокович | париж мастърс 2024 | списъци | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook