Финалите на WTA: Гарсия обезличи Сакари и ще спори за най-големия трофей в кариерата си!

от в 01:30 на 07.11.2022
Мартин Петков

Каролин Гарсия през настоящия тенис сезон доказа, че никога не е късно да се завърнеш на най-голямата сцена и ни предостави пълния си потенциал във втората половина от годината, след като спечели титли на клей, трева и твърда настилка, на последната от които дойде и върховият ѝ триумф - трофеят от WTA 1000 надпреварата в Синсинати. Французойката впоследствие игра полуфинал на US Open и си резервира едно от първите места за Финалите на WTA в края на сезона, за които пък Мария Сакари на практика "хвана последния влак" и влезе в последната седмица от редовната тенис кампания при дамите.

Гъркинята без никакви затруднения с три успеха преодоля своята група в първия етап на състезанието, докато световната номер 6 се пребори, осъществявайки обрат, в директен мач с Дария Касаткина за продължаване към полуфиналите. В днешната среща между Гарсия и Сакари предстоеше да научим името на първата финалистка в надпреварата, което се случи по безапелационен начин, след като французойката изнесе едно от най-добрите си представяне в хода на годината и се поздрави с победата за точно 75 минути на корта - 6:3 6:2. Световната номер 6 по този начин вече е част от мача за титлата във Форт Уърт, явяващ се първи неин от подобен ранг в кариерата, където ще си оспорва отличието с една измежду Арина Сабаленка и Ига Швьонтек, с която попаднаха заедно в една група, а успехът беше в полза на полякинята.

В началото на двубоя се забелязваше изключително равнопоставеност откъм силово естество на двете полуфиналистки, които разчитаха на атакуващия си стил на игра, придружен от удари съдържащи много агресия. Световната номер 5 обаче първа допусна известни признаци на спад спрямо високото темпо в разиграванията, поради което грешките ѝ зачестиха и Гарсия нямаше особени трудности с това да реализира пробив за 3:1. Сакари все пак намери път назад от създалата се неблагоприятна за нея ситуация, като си спечели известно игрово предимство и осъществи рибрейк, но само за да станем свидетели в идните минути на поредните отлично проведени акции в нападение от страна на французойката, която възстанови водачеството си в резултата и без да допуска каквито и да било резерви сложи точка на спора в откриващия сет, записвайки го срещу името си.

Стартът на втората част се оказа и преломният момент в сблъсъка, когато балканската състезателка бъркаше неминуемо при всеки свой контакт с топката, докато световната номер 6 беше на обратния полюс и се възползва от всички открили ѝ се шансове, за да си спечели комфортен аванс от гръмкото 4:0. Сакари макар и да опита да се завърне в мача, то опитите ѝ стигнаха само за това на два пъти да разполага с точки за пробив, докато Гарсия не пропусна да демонстрира в тези мигове класата на началния си удар, за да доведе събитията до очакван развой и узакони успеха си, с което подпечата своето място в срещата за титлата на WTA Финалите през утрешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалите на WTA: Гарсия обезличи Сакари и ще спори за най-големия трофей в кариерата си! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta финали | каролин гарсия | мария сакари | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook