Финалите на WTA се местят на нов континент през 2021 г.

от в 19:08 на 13.09.2021
Петър Колев

След като миналогодишното издание на турнира, събиращ осемте най-добри тенисистки за годината - Финалите на WTA, в Шънджън, бе отменено заради гробалната пандемия от Covid-19, то тази година последната за сезона надпревара при дамите ще има нов дом - на изцяло нов континент. Това ще бъде град Гуадалахара в Мексико. 

Състезанието ще започне на 8 ноември, а новината за промяната бе оповестена днес от председателя на WTA: "Развълнувани сме да проведем този уникален турнир в оживения град Гуадалахара през тази наистина специална година".

"Също така бих искал да благодаря на организаторите на турнира в Шънджън за отличното сътрудничество. Надявам се да се завърнем за изданието през 2022 г. и да се насладим на финалите на WTA там до края на века", допълни той.

Припомняме, че цялото азиатско турне в WTA тура бе отменено още през месец юли и съдбата на турнира в Шънджън бе несигурна. Първото и засега единствено издание на надпреварата там се проведе пред 2019 г. с невероятния награден фонд от 14 милиона долара, като шампионка тогава стана Ашли Барти, която надви Елина Свитолина във финалния мач.

Ето и тенисистките, които засега заемат първите 8 места в класацията WTA Race to Guadalajara:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалите на WTA се местят на нов континент през 2021 г. Петър Колев
Теми:  
wta | wta финали | ашли барти | Шънджън

Коментари





Следвайте ни в Facebook