Финалите в Хале и Куинс: Синер в шоу с бившия шампион Хуркач и Музети срещу Пол (програма)

от в 00:51 на 23.06.2024
Елеонора Александрова

Вчера разбрахме имената на финалистите в Хале и Куинс, а днес ще станат ясни и новите шампиони на две от най-големите турнири на трева през сезона.

В Хале ни предстои сблъсък между двама представители на топ 10, а именно между световния номер 1 Яник Синер и 9-тия в световната ранглиста Хуберт Хуркач. Любопитно е да се спомене, че двамата тенисисти се състезаваха на двойки заедно в същата надпревара, като достигнаха до 1/4-финалите.

Досега те са се срещали четири пъти, като балансът им е 2:2 победи. През настоящата седмица пък 3 от 4-те победи на Синер завършиха с 3-сетови драми (срещу Грийкспор, Марожан и Щруф), а единствената му двусетова победа бе на полуфинала срещу Жанг, то Хуркач не е загубил сет по време на двубоите си срещу Коболи, Дъкуорт, Гирон и Зверев.

В Куинс пък изненадите преобладваха, а двамата финалисти не са представители на топ 10 - става въпрос за Томи Пол и Лоренцо Музети. Това ще е първа среща помежду им, като за победителя това ще е дебютна титла на трева въобще. Мястото на Пол и Музети във финала е повече от заслужено, с оглед начина, по който те стигнаха до този етап.

Пол трябваше да надделее над Баез, Табийо, Дрейпър и Корда, като загуби сет единствено срещу Дрейпър (отстранил Алкарас), докато Музети срещна Де Минор, Накашима, Харис и Томпсън, като за разлика от американеца, той е загубил сет във всичките си двубои, с изключение на този срещу Харис.

Програмата в Хале

OWL Arena (начало: 15:00)

1. Яник Синер - Хуберт Хуркач 

Програмата в Куинс

Centre Court (начало: 16:00)

1. Томи Пол - Лоренцо Музети 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалите в Хале и Куинс: Синер в шоу с бившия шампион Хуркач и Музети срещу Пол (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | куинс | лоренцо музети | програма | томи пол | хале | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook