Финалната четворка на Diriyah Cup е оформена: Фриц показа постоянство и надви Хуркач

от в 23:14 на 08.12.2022
Мартин Петков

Първият ден на демонстративния турнир Diriyah Cup ни направи свидетели на осем сблъсъка между част от най-добрите състезатели в АТР Тура, като в последния такъв се изправиха двама представители на световния топ 10 в лицето на Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач. Срещата помежду им очаквано протече под властването на сервиращите, но в крайна сметка по-добрата игрова форма, в която се намира американецът, каза тежката си дума и той зае последното място на полуфиналите след 7:6(3) 7:5, като утре ще излезе на корта в арабския град срещу Камерън Нори в опит да се класира на финала в надпреварата.

Началото на двубоя отмина без особени "фойерверки", като всеки от двамата играчи се беше концентрирал над това да печели собствените си подавания и без да видим нито една точка за пробив, то логичният изход от подобна ситуация беше тайбрек. В него Фриц намери първи противодействие срещу безупречното сервиране на световния номер 10, като го надигра при продължителна престрелка от основната линия и впоследствие затвърди аванса си с втори минибрейк, който му донесе и успеха в откриващия сет.

На старта на втората част полякът предпочете да заеме по-дефанзивна позиция в миговете си на посрещане, с което си действие нагледно изненада противника и не след дълго го постави в ситуация 0:40. В последвалите събития на корта в арабския град обаче си пролича устойчивостта под напрежение на световния номер 9, който пласира серия от неспасяеми сервиси и минути по-късно реализира първия пробив за сблъсъка, осигурявайки си правото да подава за победата. Точно тогава, когато всичко вървеше по перфектен начин за американеца и той разполагаше с два мачбола, ръката му трепна, а тенисист от ранга на Хуркач не пропусна да се възползва от шанса си и възстанови паритета - 5:5. Положителните емоции за поляка не продължиха дълго и той допусна четири непредизвикани грешки, които означаваха нов пробив в актива на Фриц, който от втория опит да сервира за крайния успех беше безупречен и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалната четворка на Diriyah Cup е оформена: Фриц показа постоянство и надви Хуркач Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | демонстративни турнири | тейлър фриц | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook