Финалът на Diriyah Cup е оформен: Фриц надви Нори в драматичен мач и ще спори с Медведев!

от в 00:08 на 10.12.2022
Мирела Николова

Вече са ясни двамата финалисти на демонстративната надпревара Diriyah Cup, провеждаща се в Саудитска Арабия, след като по-рано през днешния ден Даниил Медведев надделя над Стан Вавринка в последователни сетове, а впоследствие неговия пример последва и Тейлър Фриц, който обаче трябваше да се потруди далеч повече, за да сломи съпротивата на Камерън Нори. Двамата изиграха напълно равностоен двубой, но в решителния дълъг тайбрек американецът се оказа по-стабилният и успя да се поздрави с крайната победа след 7:6(4) 4:6 [10:6]. 

Още от самото начало на срещата показателите на Фриц на начален удар бяха впечатляващи, с което той напълно лишаваше съперника си от възможности за пробив. Британецът обаче по нищо не отстъпваше на собствено подаване и напълно резонно изходът на откриващия сет бе решен в тайбрек. Там световният №9 показа качествата си в близост до мрежата и осъществи два минипробива, повеждайки с 5:1 точки, като оттам насетне не срещна затруднения и скоро записа първата част срещу своето име.

На старта на втория сет обаче американецът изигра най-слабия си сервис гейм в мача, от което представителят на Обединеното кралство незабавно се възползва и реализира пробив, затвърден на нула. Последваха напълно рутинно спечелени подавания от двамата, в които посрещачът не можеше да спечели повече от една точка на противников сервис и така общият резултат бе изравнен.

В последвалия дълъг тайбрек до 10 точки Фриц и Нори продължиха да бъдат изключително равностойни, но в решаващите минути четвъртият поставен в схемата демонстрира по-голяма решителност и след няколко отлични атаки от дъното на корта осъществи два късни минипробива, които му донесоха и крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Финалът на Diriyah Cup е оформен: Фриц надви Нори в драматичен мач и ще спори с Медведев! Мирела Николова
Теми:  
atp | diriyah cup | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook