Финландски младок изхвърли Саша Зверев в първия му мач в Маями!

от в 02:43 на 27.03.2021
Калоян Соколов

Емил Руусувуори не е сред новата генерация таланти, на които тенис експертите постоянно предричат бляскаво бъдеще, но постепенно съумява да си проправи път към елита в спорта и днес записа най-престижната победа в своята кариера, отстранявайки Александър Зверев с 1:6 6:4 6:1 във втория кръг на Мастърса в Маями. По този начин младокът си осигури дебют в топ 80 в световната ранглиста, а в следващия етап му предстои сблъсък с Микаел Имер, който по-рано също сътвори своеобразна сензация в срещата си с Николоз Басилашвили.

Финландецът стартира мача крайно несигурно и индикациите за някакво изненадващо развитие напълно липсваха, като Зверев изцяло контролираше играта, движейки опонента си отлично по целия корт. Надмощието на световния номер седем доби и сериозно изражение в резултата, където той поведе с 4:0 гейма и с лекота затвори първата част в своя полза.

Руусувуори обаче заигра далеч по-освободено във втория сет и сякаш чувстваше как няма какво да губи, което беше само в негов плюс и той вече редовно успяваше да контрира атаките на четвъртия поставен. Шампионът от Акапулко пък изведнъж започна да изпитва сериозни кондиционни проблеми и спечели само 1 от последните 11 гейма в двубоя, за да станем свидетели на най-голямата изненада от началото на тазгодишния турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финландски младок изхвърли Саша Зверев в първия му мач в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
александър зверев | емил руусувуори | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook