Фис след финала: Въобще не ме интересува отношението на публиката; аз съм победител и това е

от в 14:02 на 22.07.2024
Калоян Соколов

Артур Фис може да спечели турнира в Хамбург, но определено не спечели любовта на феновете с поведението си в сблъсъка за титлата срещу местния любимец Александър Зверев. Французинът се опита да спаси брейкбол при 5:5 в тртия сет, изпълнявайки сервис отдолу, което доведе до мощни освирквания от трибуните.

Фис обаче не се трогна по никакъв начин и спечели гейма, след което подкани омълчалата се публика да вдигне повече шум за него, а това доведе и до верблано спречкване с неговия съперник, който го обвини в липса на всякако уважение и главният съдия трябваше да слезе от стола си, за да стане между двамата играчи.

В крайна сметка 20-годишният младок не трепна и спечели мач, в който беше абсолютно сам срещу всички, а в последвалото интервю обясни защо се е стигнало до изпълнения сервис отдолу и цялата тази ескалация на напрежението между него и зрителите на корта:

"Направих всичко, за да спечеля този мач. Крампирах при 5:5 в третия сет и изпълних онзи сервис отдолу, защото просто не можех да сервирам по нормален начин. Публиката не го прие добре, но това въобще не ме интересува. Аз съм победител. Това е всичко." - лаконичен беше новият шампион в Хамбург, който очевидно нямаше намерение да смекчава тона към феновете и застана с думи зад действията си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фис след финала: Въобще не ме интересува отношението на публиката; аз съм победител и това е Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | артур фис | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook