Фитнес гуруто на Федерер: Той е уникален, чувства се както и на 25

от в 15:03 на 17.11.2016
Георги Христов

Пиер Паганини е един от най-уважаваните специалисти в света на тениса, а и спорта като цяло. Той е с изключителна роля за успехите на Роджър Федерер, Стан Вавринка и останалите швейцарски тенисисти в последните години.

От своя страна Федерер за първи път в кариерата си пропусна втората половина от състезателен сезон и сега подготовката му за 2017-а трябва да бъде построена още по-внимателно. И двамата вече работят по въпроса.

"Малко е странно да не го виждаме в игра. Преминаваме през период на усилена подготовка. Всичко върви по план. Доволни сме, но и много внимателни. Не трябва да забравяме, че той играе от дълги години и има признаци на умора.

"В началото на декември ще проведем последния етап от подготовката ни в Дубай. Има много позитивни страни, но ситуацията е сякаш като футболен мач - изиграли сме 70 минути, но двубоят не е завършил. А последните минути понякога са решителни. Последните няколко седмици са най-важни от този процес, който започна на 27-и август," разкри Паганини.

Според кондиционния спец Федерер има още няколко сезона пред себе си. "Той няма нужда да доказва нищо на никого, но той работи всеки ден сякаш има да доказва тепърва. Просто е уникален. Мога да ви гарантирам едно нещо - неговата страст към тренировките и тениса са огромни. Ако нямаше такова желание, отдавна да е спрял. Той сякаш се чувства все едно е на 25 години."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фитнес гуруто на Федерер: Той е уникален, чувства се както и на 25 Георги Христов
Теми:  
пиер паганини | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook