Физиотерапевтът на Джокович: Работил съм с големи шампион, но не бях виждал човек с такава воля

от в 11:16 на 12.07.2024
Елеонора Александрова

Завръщането на Новак Джокович на Уимбълдън броени седмици след контузията, която той получи на Ролан Гарос, е една от основните теми в момента.

Още преди участието си на "Свещената трева" рекордьорът по брой титли от Големия шлем, отдаде заслуженото на физиотерапевта си, Жан-Жорж Селие, за бързото му възстановяване.

Днес легендарният сърбин ще изиграе своя 13-ти полуфинал на Уимбълдън, което е рекорд за историята на турнира, а самият Селие не скри възхищението си от тенисиста пред "L'Equipe", уверявайки, че "никога не е срещал човек с толкова много воля, колкото Джокович":

"Работил съм с много страхотни спортисти и олимпийски шампиони, но не знаех, че може да има човек, който притежава подобна воля. Много спортисти остават с впечатлението, че дават много от себе си, но в това отношение Новак е на съвсем друго ниво. Той има в себе си уникална вътрешна сила. Докато беше в Белград, Новак въобще не знаеше, че ще може да играе на Уимбълдън, но вече работеше на максимални обороти. Той не е човек, а машина. Новак не полага тези усилия, за да бъде просто на корта. Това е неговата философия на живот" - разкрива французинът.

Източник: We Love Tennis


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Физиотерапевтът на Джокович: Работил съм с големи шампион, но не бях виждал човек с такава воля Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook