Фокина: Фен съм на Джокович и гледам всичките му мачове; бях готов за война

от в 08:52 на 13.04.2022
Калоян Соколов

Алехандро Давидович Фокина беше извоювал едва седем гейма в предходните си две срещи с Новак Джокович, ала вчера намери начин изцяло да обърне тенденциите в своя полза и се възползва от колебанията на световния номер едно, който не беше участва в надпревари от дълго време насам и се оказа далеч от най-доброто си игрово и кондиционно състояние. Самият испанец не скри огромната си радост от триумфа си, споделяйки следното пред журналистите:

"Тази победа е изключително специална за мен, защото израснах, гледайки мачовете на Ноле и съм голям негов фен. Следя го на всеки един турнир, наблюдавам всеки негов мач и е невероятно да спечеля срещу световния номер едно пред препълнен корт на Мастърса в Монте Карло. Невероятно съм щастлив в момента. Започнах добре, тъй като знаех от колко отдавна не е играл той и това ми даде допълнителна доза самочувствие. Моята треньор изобщо не ми е давал някакви тактически съвети, а просто ми каза да се боря за всяка една точка. Точно така и направих. Хвърлях се по корта и изобщо не ме интересуваше дали нещата изглеждат безнадеждни.

Бях погълнат изцяло от мача, като щях да направя абсолютно всичко, за да постигна успех. Джокович ме размаза при предходните ни две срещи, но винаги изпитваш огромно нервно напрежение при първите си мачове с членовете на Голямата тройка и днес бях далеч по-спокоен. Беше тежко от психологическа гледна точка, след като Новак спечели втория сет, само че усещах как играя наистина много добре и останах позитивен. Бях подготвен за война на корта. Концентрирах се върху всяко следващо разиграване и направих силен старт на решаващата част, което ми помогна да победя" - коментира 22-годишният ибериец.

Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фокина: Фен съм на Джокович и гледам всичките му мачове; бях готов за война Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | интервюта | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook