Фокина изненада Беретини в Монте Карло, Хачанов откри кампанията си с лесен успех

от в 18:42 на 13.04.2021
Диана Андреева

Два месеца след последния си професионален мач на сингъл, Матео Беретини не успя да спечели дори сет на старта в Монте Карло и отстъпи на Алехандро Давидович Фокина - 7:5 6:4. През последното издание на надпреварата Беретини отново загуби в тази фаза, а тогава бе победен от първата ракета на страната ни Григор Димитров, който впоследствие допусна поражение от Ян-Ленард Щруф.

Мачът започна критично за италианеца, който допусна ранен брейк и пасив от 4:1. Серия от страхотни отигравания спомогна на Беретини да изравни до 4:4, но сервирайки в 13-ия гейм Матео, повлиян от напрежението, не успя да удържи на интензивната игра на своя опонент и предаде сета. След почивката силите на корта бяха много по-уравновесени, но пробив в шестия гейм се оказа ключов за изхода на частта, а с това и на мача.

Благодарение на убедителното си представяне както през вчерашния ден, когато победи Алекс де Минор, така и днес, Фокина продължава напред в надпреварата. В спор за място на 1/4-финалите той очаква участващия с уайлдкард Лука Пуй или квалификанта Алексей Попирин.

Без да среща никакви затруднения, Карен Хачанов откри сезона си на клей с категоричен успех над Ласло Джере. Руснакът се нуждаеше от малко повече от 75 минути, за да може след 6:4 6:1 да си осигури още поне един мач в Княжеството. Следващият му опонент ще бъде шампионът измежду Пабло-Кареньо Буста и Стефанос Травалия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фокина изненада Беретини в Монте Карло, Хачанов откри кампанията си с лесен успех Диана Андреева
Теми:  
алехандро давидович фокина | беретини | карен хачанов | ласло джере | матео беретини | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook