Фокина преди мача с Григор: Победата над Джокович ми вдъхна огромно самочувствие

от в 10:09 на 16.04.2022
Мирела Николова

 

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава с изумителното си представяне на Мастърса в Монте Карло, където вече е сред полуфиналистите. Нашето момче постигна впечатляваща победа през вчерашния ден над световния №14 Хуберт Хуркач след оспорвана битка до последната точка, а днес му предстои да излезе на корта в търсене на втори финал на Мастърс надпревара. Негов съперник ще бъде Алехандро Давидович Фокина, който в предходния си двубой победи Тейлър Фриц, а ето и какво каза испанецът след края на срещата си от 1/4-финалите.

"Имах много шансове в първата част срещу Фриц, но той успя да отрази всеки един от тях", започна Фокина относно вчерашния си успех. "Отидох до тоалетната в края на първия сет, за да пренастроя ума си, да убедя себе си, че рано или късно моето време ще дойде. Много съм щастлив от тази победа и от начина, по който тя беше постигната.

След като победих Джокович във втория кръг, придобих огромно самочувствие. Не всеки ден успяваш да победиш световния номер едно. След този мач трябваше да потисна емоциите си. Не беше лесно на следващия ден да играя срещу съперник като Гофен, който току-що бе спечелил титлата в Маракеш и който обикновено играе страхотно на клей. Както казах наскоро, ключът към това добро представяне се крие в подготовката. Чувствам се по-силен физически и психически, отколкото миналата седмица. Наслаждавам се на това."

"Миналата година успях да стигна до четвъртфиналите и трябваше да се оттегля пред празни трибуни", коментира още Давидович, който се отказа след първия сет срещу Стефанос Циципас през 2021-ва. "Беше изключително тъжно. Тази година играх първия си двубой на централния корт, при това пред публика. Усещането е съвсем различно. Чувството да играя тук, е специално и се различава от това на останалите турнири. Това е надпревара, която винаги съм обичал. Ставал съм свидетел на страхотни моменти, например триумфите на Надал, мислейки си колко добре би било, ако съм на негово място. В момента се наслаждавам на времето си на корта и продължавам да работя усилено.

Началото на сезона не беше никак лесно - имах много мачове, в които играх зле, губех и в главата ми се появиха множество съмнения. Не е лесно да бъдеш в такава ситуация. Въпреки това не спирах да работя с моя екип, за да успеем да разрешим това възможно най-скоро. Трябва да вярвате в себе си. Това се случи тази седмица", завърши испанският състезател.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фокина преди мача с Григор: Победата над Джокович ми вдъхна огромно самочувствие Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook