Фокина с нов комфортен успех; Рууд записа впечатляваща победа над Буста

от в 20:10 на 15.04.2021
Диана Андреева

Алехандро Давидович Фокина откри програмата в четвъртък с нов двусетов успех - 6:2 7:6(2). Испанецът отстрани участващия в турнира по покана на организаторите Лука Пуй след малко над 100 минути, прекарани на корта. Следващото препятствие пред Фокина ще бъде доста трудно, защото в спор за място на 1/2-финалите той ще срещне световния номер пет Стефанос Циципас. 

Нерешителен в ключовите моменти, Пуй допусна немалко непредизвикани грешки, което в комбинация с 61% ефективност на първо подаване, бе причината французинът да отстъпи. Фокина от своя страна също не беше на достатъчно високо ниво по време на целия двубой, но постоянството му се оказа решаващо за изхода на срещата, класирайки го за следващия етап от Rolex Monte Carlo Masters.

Пабло-Кареньо Буста бе на път да реализира страхотен обрат над Каспър Рууд и да запише седма поредна победа на червени кортове, но след два пропиляни мачбола испанецът остана на крачка от този успех. Рууд се справи със световния номер 12 в един почти трисетов сблъсък, завършил 7:6(4) 5:7 7:5 в полза на Каспър. В 1/4-финалната фаза Рууд очаква защитаващия шампион на надпреварата Фабио Фонини. 

Срещата бе изпълнена с множество обрати и оспорвани  моменти. Първоначално мачът започна катастрофално за шамипона от Andalucia Open 2021, който изостана с 5:2, но щом намери своя ритъм на игра, испанецът успя да се завърне до 6:6, преди да отстъпи в решителния дълъг гейм. Щом съумя да възвърне паритетата в отделните части, Буста бе решен да се бори до последно, а силната му мотивация даде резултат. 

Пабло-Кареньо си осигури брейк аванс още в ранните минути на сета, а преднината му от 5:2 изглеждаше сякаш лу е достатъчна, за да постигне успех в срещата, но Каспър за пореден път доказа, че никога не се предава. Рууд отрази два мачбола, което сякаш го мотивира още повече - норвежецът не позволи на своя противник да спелели нито гейм повече и по този начин в крайна сметка се поздрави с победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фокина с нов комфортен успех; Рууд записа впечатляваща победа над Буста Диана Андреева
Теми:  
алехандро давидович фокина | каспър рууд | лука пуй | монте карло | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook