Фокусиран Монфис показа страхотна игра, за да си заслужи полуфинален сблъсък срещу Надал

от в 01:00 на 11.08.2019
В
Гаел Монфис днес демонстрира нетипична зрялост и фокус в играта си, за да си издейства победата в качествен мач срещу Роберто Баутиста Агут, завършил с решителен тайбрек. След 6:4 3:6 7:6(2) за два часа и 24 минути на корта Монфис заслужи място на полуфиналите в Монреал, където го очаква наелектризираю сблъсък срещу първия поставен и миналогодишен шампион на надпреварата - Рафаел Надал.

Изображение

Гаел стартира двубоя по разкошен начин - фрацузинът проби не веднъж, ами цели два пъти, за да се откъсне с преднина от 3:0. В тези моменти Баутиста Агут не бе способен да намери отговор на съвършената игра на съперника си, но и самият Монфис бе явно изненадан от прекалено хубавото развитие на мача в негова полза.

https://twitter.com/TennisTV/status/1160290703383175169?s=20

Затова и французинът изведнъж започна да допуска неточности, които върнаха Роберто в битката за сета, а при 3:2 шампионът от Доха дори достигна и до възможност за паритет, само че ,,Ла Монф" този път бе прекалено стабилен. Подаванията на Монфис не вървяха с желаната лекота, но французинът все пак не допускаше и вторият му пробив да бъде върнат, като по този начин сетът отиде на сметката му.

Изображение

Последва лек спад в представянето на триумфиралия в Ротердам, който инкасира ранен брейк, благодарение на когото Баутиста Агут форсира решаваща част. В нея тенисистите бяха убедителни на начален удар, като се стигна до тайбрек, в който Монфис изведнъж заигра безупречно. Атрактивният французин не само че парира напълно всеки прийом, който неговият съперник опитваше да приложи в дългия гейм, ами съумяваше на свой ред да реализира феноменални завършващи удари, при това в безспорно най-важните моменти от срещата.

Изображение

След няколко уинъра и страховит ас Гаел поведе с 5:0, когато все пак Баутиста Агут се разписа в точковия резултат. След размяната на полетата 13-тият в света спечели и второ разиграване на свой сервис, но впоследствие топките за начален удар се озоваха при Монфис, който бе безкомпромисен, а след поредния безответен уинър от дланен удар французинът се класира за полуфиналите в Монреал!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фокусиран Монфис показа страхотна игра, за да си заслужи полуфинален сблъсък срещу Надал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook