Фонини е на полуфинал в Монте Карло след шест години чакане и голям обрат

от в 21:31 на 19.04.2019
Калоян Пламенов

Фабио Фонини за втори път в своята кариера се класира за 1/2-финалите на силния "Мастърс" в Монте Карло, след като победи след обрат хърватина Борна Чорич след 1:6, 6:3, 6:2 за 2 часа игра. Предишното подобно постижение в надпреварата за италианеца бе през 2013 година, а за последно той се бе класирал на тази фаза в "Мастърс" турнир преди две години.

Първият сет бе отличен за младия хърватин и той проби във втория и шестия гейм, за да го спечели убедително. Вторият сет започна отново прекрасно за Борна и младокът проби още в първия гейм от него, а след това си затвърди пробива.

При 6:1, 2:0 за него не се виждаше какво може да се случи, но Фонини се "събуди" и върна пробива в четвъртия гейм, а в осмия проби решително преди да си вземе подаването и да прати мача в трети и решителен сет.

В него италианецът проби в първия и петия гейм и спечели с лекота частта, а за място на финала той ще срещне Рафаел Надал. До момента Матадора има 11 победи и 3 загуби в преките мачове, а последният им сблъсък бе в Рим през миналата година, когато Рафа победи в три сета. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини е на полуфинал в Монте Карло след шест години чакане и голям обрат Калоян Пламенов
Теми:  
борнан чорич | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook