Фонини и Фриц си гарантираха мач помежду си след обрати

от в 13:26 на 01.08.2019
В


В последния двубой за деня на турнира в Лос Кабос, миналогодишният шампион Фабио Фонини победи в труден мач Марсел Гранойес с 4:6 6:3 6:4 и е на четвъртфинал на надпреварата. Срещата бе изключително равностойна, а на италианеца му трябваха 2 часа и 8 минути, за да надделее.

Днес равностойния сблъсък се дължеше главно на многото грешки от ракетата на Фонини, а въпреки че форхнеда му беше на не толкова ниско ниво, това не успя да компенсира и със сигурност можеше да се остане с впечатление, че именно неточностите преобладаваха. Гранойес от своя страна пък бе изключително борбен и мотивиран, а стоейки солидно и опитвайки се максимално да натисне опонента си видимо даваше резултат, ала това не беше достатъчно, защото начални удар до голяма степен предаде испанеца, особено в решаващата част.

Първите два сета бяха доста аналогични и рано натрупаната преднина съответно за Марсел в първия от 3:0 и два пробива и за Фонин във втория за 3:1 и впоследствие след брейк и рибрейк за 4:2 пратиха срещата в решителна част.

Там Гранойерс изпусна завързаното си първо подаване, ала спечели такова на Фабио за 3:3, а в шестия гейм, въпреки усилията на топ поставения италианец страхотните форхенди и силните ретури върнаха опонента му в срещата. Испанецът обаче моментално се пропука и след няколко лесни грешки предаде своето следващо подаване, а това бе напълно достатъчно за Фонини, за да може да затвори срещата.

В следващия кръг съперник на миналогодишния шампион ще бъде победилия също с обрат и поставен под №5 в Лос Кабос - Тейлър Фриц. Американецът загуби първия сет, ала след 4:6 6:3 6:2 елиминира индиеца Прайнеш Гунесваран.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини и Фриц си гарантираха мач помежду си след обрати В

Коментари





Следвайте ни в Facebook