Фонини и Медведев започнаха Australian Open 2019 с победи

от в 04:56 на 15.01.2019
В
12-тият поставен Фабио Фонини и 15-тият Даниил Медведев спечелихамачовете си от първия кръг на Аустрелиън Оупън 2019. Фонини надделя над младия Хауме Мунар след 7:6(3) 7:6(7) 3:1 и отказ на младия испанец, а Медведев отстрани южноафриканеца Лойд Харис категорично след 6:1 6:2 6:1.

В първия сет на мача между Фонини и Мунар двамата печелеха подаванията си абсолютно безпроблемно, като италианецът бе по-агресивният тенисист, реализирайки значително повече завършващи удари от младия си опонент и успешно излизайки относително често на мрежата, но това не му помогна в подаванията на Мунар. Логичната развръзка бе дългият гейм, където Мунар започна по-стабилно и поведе с 3:1 точки, след като Фонини направи първата си двойна грешка в мача. Изглеждаше, че Фонини е ,,стегнал ръката", но всъщност опитният италианец бе запазил най-добрите си изпълнения за накрая и взе следващите шест точки, а с това и тайбрека.

Резултат с изображение за fabio fognini australian open 2019В началото на втората част Мунар достигна до първия брейкбол в срещата, който италианецът елегантно отрази след печеливша къса топка. Последва обаче и втора възможност за пробив, в която испанецът демонстрира фамозна защита в маратонско разиграване, предизвиквайки грешка на съперника си, а с това той си издейства и първия пробив в мача. Мунар премина след това през дюс, но успя да затвърди брейка, за да поведе с 2:0 гейма. Италианецът след това успя да се отбележи във втория сет, а при 15:30 в следващия сервис гейм на Мунар имаше любопитна ситуация, в която съдийка на линията получи слънчев удар и трябваше да бъде изведена извън корта, а тенисистите седнаха на столовете за почивка в очакване на неин заместник. Когато се върнаха на корта испанецът изстреля ас право в тялото на новия уайнсмен, което предизвика смеха на публиката. В крайна сметка Хауме взе този така дълго продължил гейм за 3:1. В шестия гейм Фонини имаше брейкбол, в който си бе издействал значително преимущество, но сбърка високо форхенд воле в мрежата; нещо, което дотогава не бе правил в срещата, а Мунар впоследствие отново извоюва сервис гейма си. При 4:3 италианецът най-накрая успя да върне пробива и да изравни геймовете във втория сет, а впоследствие поведе и с 5:4, след като обърна гейма си от 0:30. При 5:5 обаче Фабио бе изправен пред два поредни скрити сетбола, като при втория се пропука. Испанецът достигна до сетбол на свой сервис, когато Фонини изигра нелепа къса, която реално заложи сета на ракетата на Мунар, но липсата на опит си каза думата, и той сбърка бекхенд. След още две грешки от ракетата на младока двамата стигнаха до втори тайбрек в своята среща. В него испанецът поведе с 2:0 преди да бъде настигнат от противника си, а при 4:4 Фонини реализира вълшебен печеливш бекхенд смач. Мунар побърза да отговори, и той реализирайки уинър от смач, но непредизвикана грешка от форхенд даде сетбол на Фонини, който се реваншира за грешката на Хауме, допускайки идентична такава за 6:6. При 7:6 Мунар имаше нов сетбол на свой сервис, но нова грешка означаваше поредно изравняване в точките. Младокът след това за сетен път сгреши в напечен момент, а след продължително разиграване и поредна грешка от ракетата на Мунар Фонини завърши впечатляващия си обрат в сета, печелейки дългия гейм с 9:7 точки.

Третият сет започна с лесен гейм за Мунар, който достигна до три поредни брейкбола в следващия, но 12-тия поставен отстрани и трите. Наложи му се да спасява подаването си още цели три пъти отново, но в крайна сметка Фабио се справи и с тази трудност и изравни геймовете. Младият испанец впоследствие получи схващане на лявото бедро, което помогна на Фонини да пробие на нула. При 3:1 за италианеца Мунар прекрати участието си в мача заради прекалено силните болки, които изпитваше.

 

Резултат с изображение за daniil medvedev australian open 2019Мачът между Медведев и Харис започна не особено леко за 15-тия поставен, който трябваше да спасява точка за пробив още в първия си сервис гейм. Руснакът обаче отрази брейкбола след ас, а впоследствие достигна и до два поредни в подаването на съперника си, като успя да реализира втория след грешка на Харис. При 2:0 на Даниил му се наложи да спасява възможност за рибрейк и го направи след маратонско разиграване, в което и двамата показаха впечатляваща стабилност от дъното на корта. Медведев скоро се справи и с още два брейкбола и завърши маратонския гейм в своя полза. Южноафриканецът се повлия от пропуснатите възможности и допусна нов пробив, който бе затвърден с най-лесния сервис гейм на Медведев до момента за 5:0. Харис все пак се спаси от геврека, но скоро руснакът завърши първия сет с 6:1.

Във втория сет статуквото не се промени и Медведев стартира отново с ранен пробив, а на смяната на полетата руснакът пожела медицински таймаут поради кръвоизлив в носа. Тази дълга пауза все пак не притесни 15-тия поставен, който затвърди на нула. Харис взе последвалото си подаване, но при 1:3 допусна нов брейк за 1:4. Оттогава до края на втория сет двамата лесно взимаха сервисите си, като Медведев добави нов категоричен сет на сметката си - 6:2.

Третата част започна по познат начин - пробив и 2:0 за руснака, който настъпи педала още по-силно, за да пробие наново, а после и да затвърди за 4:0. Впоследствие Харис съумя да отърве геврека, след като спаси точки за пробив и спечели подаването си, но това се оказа и последният гейм за него в мача.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини и Медведев започнаха Australian Open 2019 с победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook