Фонини не издържа на натиска от страна на Накашима и напусна Сан Диего на старта

от в 08:03 на 28.09.2021
Диана Андреева

Брандън Накашима със сигурност е един от най-проспериращите тенисисти през този сезон. В началото на 2020 младокът бе класиран под номер 170, докато вече има два ATP финала в кариерата си, а през лятото застана на пътя на редица големи имена в спорта, като Джон Иснър, Милош Раонич и Дан Еванс, а рано тази сутрин се поздрави и с успех над бивш представител на топ 10 - Фабио Фонини. 

Победата на Накашима дойде в Сан Диего, където мачът между Фонини и местния представител бе последен в програмата за деня. Брандън се наложи с 6:7(5) 6:1 7:5. Двубоят класира 20-годишният състезател към следващия етап от турнира, а там му предстои далеч по-сериозно изпитание. В спор за място на 1/4-финалите участващия с уайлдкард ще се изправи срещу първия поставен Андрей Рубльов, с когото до сега не се е срещал. 

Макар и след два часа и 16 минути да отстъпи, Фонини остави сърцето си на корта. Намиращия се далеч от най-добрата си форма италианец няма победа на ниво ATP от повече от един месец насам, като днес ключова роля в развоя на срещата изигра публиката, която през цялото време подкрепяше своя сънародник. Накашима демонстрира познатата си агресивна игра, но на моменти не намираше очертанията на полето, а представянето му на сервис също не бе никак убедително. Фонини от своя страна също не бе стабилен от дъното на корта, както и често не съумяваше да смогне на високото темпо в разиграванията и така в крайна сметка отстъпи. 

Преди двубоя с Рубльов в четвъртък, Накашима ще излезе отново на корта още тази вечер, тъй като го очаква двубой при двойките. Там той ще си партнира с холандеца Сем Фербик, а първите им противници са Григор Димитров и Жан-Жулие Роже. Преди това ще видим първата ни ракета в игра и на сингъл, където той ще се изправи срещу Мартон Фучович. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини не издържа на натиска от страна на Накашима и напусна Сан Диего на старта Диана Андреева
Теми:  
брандън накашима | григор димитров | сан диего | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook