Фонини продължава защитата на титлата си, Рубльов откри сезона на клей с успех

от в 14:14 на 14.04.2021
Диана Андреева

Фабио Фонини - шампионът на Rolex Monte Carlo Masters, записа втора уверена победа и продължава напред към 1/8-финалите на надпреварата. Италианецът се справи със световния номер 63 Джордан Томпсън, който откри кампанията си на клей с труден успех над Беноа Пер. 

Макар и да реализира едва половината от възможностите си за пробив, Фонини бе неотразим в дадени моменти от мача, а сервисът му беше също на много високо ниво. Възползвайки се от немалкото грешки от дъното на корта на своя опонент, италианският тенисист се нуждаеше от точно 80 минути, за да се повдрави с успех. 

Следващия съпреник на Фонини ще бъде победителят измежду Хуан-Игнасио Лондеро и Филип Крайнович, като именно Лондеро е щастливият губещ, влезнал в основната схема на мястото на втория поставен Даниил Медведев, който бе принуден да се оттегли след положителна проба на тест за COVID-19. 

Андрей Рубльов откри сезона на клей с двусетова победа над Салваторе Карусо. Световният номер осем не срещна никакви затруднения срещу квалификанта от Италия и си осигури място в следващия етап от надпреварата след 6:3 6:2. В трети кръг Рубльов очаква Томи Пол или Роберто Баутиста-Агут, но преди това ще излезе за своя двойков мач,  заедно със своя партньор и сънародник Карен Хачанов. 

В последното издание на турнира - през 2019 година, Рубльов, тогава номер 90 в световната ранглиста, повежда 6:4 и 4:1, преди да отстъпва в три сета на бъдещия шампион Фабио Фонини. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини продължава защитата на титлата си, Рубльов откри сезона на клей с успех Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | джордан томпсън | монте карло | салваторе карузо | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook