Фонини с първа победа от половин година насам; Алиасим надделя над Сонего

от в 16:07 на 22.09.2020
Валери Андреев

 

Фабио Фонини записа първи успех от половин година насам, след като днес екстравагантният италианец се наложи над Филип Колшрайбер след 4:6 6:1 6:3. Така Фабио се класира за втория кръг на турнира в Хамбург, където 13-тият в света ще се изправи срещу Каспер Рууд или Беноа Пер. 

 Дългите разигравания от дъното на корта преобладаваха през този двубой, като и двамата тенисисти се редуваха да впечатляват с блестящи изпълнения от техническия си репертоар. Все пак пробив в ,,Тилдъновия гейм" на първия сет реши частта в полза на Колшрайбер. Германецът обаче бе съвсем неконкурентоспособен на своя съперник през втория сет, когато Фонини започна да намира ударите си, давайки едва гейм на представителя на домакините, преди да се стигне до решителна част. 

 

В нея двамата си разменяха инициативата на няколко пъти, като в крайна сметка поставеният под номер 6 взе решителен решителен превес и сложи край на участието на местния любимец в надпреварата.

 

Феликс Оже-Алиасим пък се справи без особени затруднения с Лоренцо Сонего. Младият канадец се класира за втория кръг в Хамбург след победа с 6:2 6:4, където го очаква Александър Бублик или Алберт Рамос-Виньолас. 

 

Италианецът нямаше отговор на мощните удари от дъното на корта на Оже-Алиасим през първия сет, като 20-тият в света набързо реализира два пробива, за да се откъсне напред в отделните части. Втората част пък протече далеч по-оспорвано и в нея така и не видяхме осъществен пробив, но по-високата класа на канадеца натежа в последвалия тайбрек и той заслужено се поздрави с двусетова победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фонини с първа победа от половин година насам; Алиасим надделя над Сонего Валери Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook