Фонини се завърна с комфортна победа над Едмънд; Чилич постигна сложен обрат срещу Щруф

от в 19:04 на 07.05.2019
В
Фабио Фонини се завърна на корта, след като се наложи да си вземе дълга почивка от ,,Мастърса" в Монте Карло до този в Мадрид, с комфортна победа над британеца Кайл Едмънд след 6:4 6:3 за точно час и половина игра. Така Фабио печели своя седми пореден мач, а в опит да се поздрави и с осми последователен успех италианецът ще се изправи срещу Джон Милман или Стийв Джонсън.

Тенисистите не започнаха двубоя особено фокусирани, след като за начало на срещата двамата си размениха по един брейк, а по-късно - при 3:3, последваха две поредни подавания, които играчите съумяха да обърнат след пасив от 0:40.

При 4:3 за Едмънд обаче шампионът от Монте Карло включи на по-висока предавка, докато съперникът му поддържаше ниските обороти в представянето си, като това доведе до серия от 12 поредни точки в полза на италианеца, който по този начин извоюва и откриващата част в мача.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1125758144569913346

Във втория сет двамата даваха многобройни брейкшансове един на друг, като до 2:2 всичките такива бяха неутрализирани. Тогава обаче италианецът отново ,,настъпи газта" и нанесе решителен пробив в своя полза. Тенисистите впоследствие продължиха с колебливите подавания, като до брейк все пак така и не се стигаше, докато резултатът не стана 5:3, когато Фабио проби за втори път в сета, по този начин класирайки се за втория кръг в Мадрид.



Марин Чилич пък прекара значително по-тежък ,,ден в офиса", като на хърватина му се наложи да прави обрат срещу намиращия се във форма Ян-Ленард Щруф, поздравявайки се с успеха в срещата след 4:6 6:3 6:4. В следващия кръг на надпреварата Чилич ще срещне Ласло Джере или Хуан Мартин дел Потро.

В началото на двубоя двамата бяха категорични от линията за начален удар, докато не се стигна до ,,Тилдъновия гейм", в който ударите на хърватина изгубиха дълбочината си. Щруф само това и чакаше, за да нанжие няколко уинъра, с които да нанесе брейк.

Чилич заигра по-неуверено след загубеното подаване и макар че достигна до по една възможност за рибрейк в следващите два сервис гейма на съперника си, поредица от грешки не позволиха на деветия поставен да възобнови паритета в сета и по този начин закономерно да се окаже изоставащ в частите.



Във втория сет обаче публиката видя едно ,,ново лице" на хърватина, който бе далеч по-уверен в своите подавания. Още повече - при 4:3 Чилич набързо поведе с 0:40 на ретур, като в крайна сметка се стигна до пробив. Впоследствие шампионът от US Open 2014-та отрази и две възможности за рибрейк, преди да изравни резултата в частите.

В решителния сет Марин започна с ранен пробив, като в последвалите си сервис геймове деветият поставен трябваше да отразява по няколко брейкбола, за да поддържа ценния си аванс жив. Все пак до връщане на пробива така и не се стигна, което означаваше, че Чилич съумя да се класира за следващия кръг на надпреварата в Мадрид.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини се завърна с комфортна победа над Едмънд; Чилич постигна сложен обрат срещу Щруф В

Коментари





Следвайте ни в Facebook