Фонини се завърна на корта успешно след операция

от в 19:20 на 08.01.2021
Мирела Николова

Световният номер 17 Фабио Фонини направи отлично завръщане на корта в Анталия, след като беше извън игра 3 месеца заради контузия на двата глезена. Италианецът записа трудна победа с 6:4 7:6(4) над Майкъл Върбенски и си осигури сблъсък с френския ветеран Жереми Шарди в осминафиналната фаза.

В първия сет поставеният под номер 3 в надпреварата демонстрира стабилен тенис от дъното на корта и отлично пласирани удари както от форхенд, така и от бекхенд. Това му помогна да материализира още първата открила се възможност за пробив в третия гейм и да поеме инициативата в мача. Разбалансираната игра на неопитния чех му донесе неприятности и в седмия гейм, когато италианската тенис звезда достигна до нови брейкболи, но Върбенски показа характер и не позволи авансът на Фонини да набъбне до 3 гейма разлика. Въпреки това обаче ранният пробив, който реализира Фабио, се оказа напълно достатъчен, за да затвори комфортно първата част за 6:4.

Вторият сет стартира равностойно, като двамата си размениха на 2 пъти подаванията. Това стана факт след видимото подобрение в играта на младата надежда на Чехия, който се чувстваше все по-спокойно на корта и парираше много от атаките на Фонини. Закономерно сетът трябваше да се реши в тайбрек, където ситуацията не беше по-различна, тъй като двамата продължиха да срещат затруднения в точките на свой сервис. Италианецът обаче показа класата си в решителните моменти и успя да се добере до 2 точки за мача, още първата от които сложи край на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини се завърна на корта успешно след операция Мирела Николова
Теми:  
atp | анталия | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook