Форхенд гръмотевица: Ударът, който накара съперника на Григор да остави ракетата си (видео)

от в 18:08 на 23.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров преодоля в последователни части Жижен Жанг на старта във Виена и макар българинът да имаше контрол над събитията на корта през почти цялото време, то нещата се усложиха значително в един момент от втория сет, когато китаецът имаше два скрити сетбола при 5:5 гейма. Реакцията на Димитров обаче беше повече от впечатляваща, защото наниза три поредни уинъра и мачът беше в историята само около 5 минути по-късно.

Особено впечатляваща беше точката при 30:40, когато Григор за пореден път показа, че навярно няма тенисист, който изпълнява по-добре от него форхен в движение. Именно този удар доведе до уинър в най-зрелищното разиграване на финала с Томи Пол в Стокхолм, а днес първата ни ракета отново прибегна до своята запазена марка и видимо докара до отчаяние своя опонент.

Китаецът влезе във въпросното разиграване с дълбок ретур и притисна сериозно световния номер 9 в неговия форхенд ъгъл, само че контраатаката не закъсня и последва смразяващ форхенд по правата, който накара Жанг да остане на мястото и да хвърли ракетата си нагоре във въздуха, а сякаш точно това се оказа и неговата капитулацията, защото веднага след това непоставеният играч инкасира пробив и трябваше да напусне турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Форхенд гръмотевица: Ударът, който накара съперника на Григор да остави ракетата си (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshost | бгтенис | виена | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook