Форхенд със скоростта на ракета: Ударът пречупил Алкарас и направил Джокович златен медалист

от в 11:37 на 05.08.2024
Калоян Соколов

Една-единствена непредизвикана грешка - само толкова "се откъсна от сърцето" на Новак Джокович в двата тайбрека срещу Карлос Алкарас, които решиха съдбата на олимпийския златен медал. Особено впечатляващо беше поведението на "Джокера" във втория дълъг гейм от двубоя, когато той в един момент буквално изби ракетата от ръцете на испанеца и нанасяше по-мощни удари от самия Карлитос, който определено не е свикнал някой да го превъзхода в това отношение.

Сърбинът спечели първата точка на втория тайбрек със страхотен форхенд уинър по диагонала, но Алкарас е показал, че никога не е готов да се предаде и равенството беше възстановено при 2:2 точки.

Тогава дойде ред на едно от най-динамичните разигравания в двубоя, което ни предложи 18 разменени удари на най-високото възможно ниво, а накрая сърбинът заслужено си искаше аплодисментите в публиката, след като контрира атаката на своя съперник със свръхзвуков дланов удар в движение, който беше невъзможен за спасяване дори от невероятно бързия Карлитос.

Точно това изпълнение на топ поставения до голяма степен се оказа решително за развръзката на срещата, тъй като испанецът вече не изглеждаше същия играч и не спечели нито точка повече до края на финала.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Eurosport (@eurosport)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Форхенд със скоростта на ракета: Ударът пречупил Алкарас и направил Джокович златен медалист Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook