Франко Давин за боледуването от COVID-19: Имах чувството, че умирам

от в 13:37 на 23.07.2020
Диана Андреева
Бившият треньор на първата ни ракета Григор Димитров - Франко Давин, подробно разказа за битката си с коронавируса, тъй като преди известно време се разбра, че 50-годишният аржентинец се е заразил с COVID-19.

Докато беше в Маями заради треньорските си задължения, Давин се беше почувствал неразположен и скоро след това му стана ясно, че нещо просто не е наред.


„В края на юни работех на корта в продължение на доста часове, а по това време в Маями е много горещо. Един ден започнах да усещам как организмът ми отслабва. Мислех си „ще трябва да си почина един ден, да се скрия от жегата.” 


Просто имах нужда от един ден, в който да свърша нещо извън корта, да бъда някъде, където слънцето не грее толкова силно. 


Давин


На следващия ден си свърших работата и започнах да се чувствам уморен. Онзи следобед останах вкъщи и на сутринта си направих теста.


Това беше четвъртък, 25-ти юни. Чувствах се много зле, като че ли имах лош грип, с толкова неприятна болка в тялото, която не ми позволяваше да стана от леглото. 


Обикновено резултатите от теста излизат след 48 или 72 часа, но моето изследване  съвпадна с уикенда, затова чаках от четвъртък до понеделник да разбера дали съм заразен. Но имах усещането, че може да е само грип“, каза Давин пред La Nacion.



Давин разкрива, че е малко изгубен


Никой от членовете на семейството или приятелите на Давин не е бил заразен, когато аржентинският треньор е разговарял с тях, така че той подозира, че се е заразил от някого, когото не знае, че е носител на вируса. Давин искаше да узнае повече, но информацията, която той е получил не е била тази, която той е поискал. 


„Работя с много момчета на 18, 20, 22 години, които очевидно са безсимптомни. По времето, когато отидох да си направя теста, се обадих на всички хора, с които съм бил контактен, но никой не мислеше, че е носител на вируса. Това също ме наведе на мисълта, че не съм болен.



Но през онзи уикенд започнах да губя вкусовите си сетива. Тогава вече се чувствах малко по-добре физически, но на четвъртия или петия ден започнах да кашлям, имах задух. Това е най-лошото. В моята ситуация именно това ме накара да се отчая възможно най-много, защото разбрах всичко, което се случваше.


Имам италиански приятели, които ми казаха едно, испанските ми познати ме посъветваха друго”, каза Давин.


„Имах чувството, че умирам. Смятах, че бях на около четири дни от това да си отида по един или друг начин”, сподели Давин. Треньорът на Кайл Едмънд разкри също, че приема Парацетамол за лечение на инфекцията, и е извадил късмет, че в крайна сметка не се е наложило да бъде хоспитализиран. 





Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Франко Давин за боледуването от COVID-19: Имах чувството, че умирам Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook