Франсис Тиафо е следващият противник на Григор след като навакса пасив от 1:2

от в 11:08 на 18.01.2019
В
Противникът на Григор ще бъде Франсис Тиафо. Американецът надви в пет сета италианеца Андреас Сепи. Първият сет отиде в сметката на европееца, като в него двамата не успяха да се пробият, а никой от двамата не стигна дори и до точка за пробив. В тайбрека Сепи стигна до ранен мини  пробив, който малко по-късно и повтори като така спечели частта с 7:4 и поведе в сетовете. Втората част Тиафо показа добрата игра, с която бе надделял над Кевин Андерсън в миналия кръг, и с пробив при 3:2 реши частта, за да направи резултата 1:1 в отделните сетове. Третият пък отиде в сметката на Сепи, но далеч не дойде лесно и премина през редица обрати.

Първо, италианецът поведе с 3:0 след ранен пробив, което на бързо прерасна и в 5:2. Все пак Франсис съумя да върне брейка и вземайки и своя сервис гейм резултата стана 5:4, но нов спад в играта на американеца прати и този сет в актива на Сепи. Тиафо направи четири последователни непредизвикани грешки, което съвсем улесни южнотиролецът да вземе аванс в сетовете.

Четвъртата част започна с моментален  пробив на американеца, който  не изпусна до края на сета, а в същото време вземаше и своите геймове значително по-лесно от преди, като така си гарантира и пети решителен сет.

Последната част се разви аналогично на изминалата и още в първия гейм американския състезател реализира брейк, който отново не изпусна, а при 5:3 дори отново проби и така след 3 час и 17 минути на корта си осигури среща с Григор Димитров.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Франсис Тиафо е следващият противник на Григор след като навакса пасив от 1:2 В

Коментари

Следвайте ни в Facebook