Франсис Тиафо най-после записа победа след обрат над австралиец

от в 08:58 на 26.02.2019
В
Обрат спаси Франсис Тиафо от нова загуба в първи кръг. Колеблива игра на американеца доведе до загуба на първия сет, но той успя да се събере, което доведе и до победата му с 3:6 6:4 6:3 след повече от 2 часа игра!

С тази си победа Тиафо спря задълбочаващите си проблемите и записа първа победа след тази над Григор на Australian Open през януари. За негова радост той няма точки за защитаване през тази седмица от миналата година, а това ще му позволи да подобри позициите си преди идващите турнири от сериите "ATP 1000".

Днес Франсис беше колеблив в своите подавания и изпитваше значително повече трудности сравнение със своя опонент, а след ранен пробив във втория гейм на мача Джордан взе аванс, който запази до края на сета.

Австралиецът дори имаше точка при 4:1 за втори брейк, която изпусна. В крайна сметка заслужено след 71% вкаран първи сервис срещу едва 38% за американския му опонент след около 40 минути игра, Джордан Томпсън излезе напред в резултата.



През втората част нещата на корта бяха равностойни до 3:3, но за разлика от преди, сега Томпсън изпитваше значително повече трудности в това да взема своите сервис геймове, а процента на вкарано първо подаване рязко спадна.

Това определено създаваше проблеми на Томпсън, тъй като не можеше да разчита на бързи точки.

В крайна сметка, Джордан се спаси на два пъти в подаването си в шестия гейм, а дори в следващото такова нямаше проблеми.

През това време Тиафо натрупваше увереност все повече, а и вкарваше голям брой от началните си удари, за да може и безпроблемно да повежда в резултата.

В крайна сметка пробив имаше и той бе в полза именно на американеца. Това стана в последния възможен момент при 5:4 и така щяхме да гледаме  трети решителен сет.



В последната част всичко започна повече от добре за Франсис, който натрупал самочувствие и увереност, не само че проби, а на два пъти взе категорично своето подаване на нула.

Американецът дори можеше да поведе с 4:0 след като имаше брейкбол, но все пак Томпсън успя да си вземе подаването и да се задържи в мача.

Последва първи за сета дълъг гейм за Тиафо, където опонента му се добра до 40:40, но до брейк не се стигна, а така резултатът набъбна до 4:1.

След две лесни гейма за всеки от сервиращите, Тиафо от своя страна вече беше на гейм от спечелването на мача.

В осмия гейм той можеше да приключи всичко, но уверена игра на съперника му попречи това да стане. Все пак мачът приключи в следващия гейм, където безкомпромисен Тиафо, служещ си чудесно със сервиса, затвори мача с пореден нулев гейм.

Във следващия кръг Тиафо ще срещне един измежду американците Макензи Макдоналд и Емилио Нава.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Франсис Тиафо най-после записа победа след обрат над австралиец В

Коментари





Следвайте ни в Facebook