Франция беше на крачка от загубата срещу Чехия, но оцеля на старта на Купа "Дейвис"

от в 23:42 на 25.11.2021
Мирела Николова

Франция е сред държавите с най-богата история в отборното световно първенство, след като е печелила трофея 10 пъти. Въпреки че сега френският тенис е далеч от най-добрите си времена, отборът на Франция стартира с победа над Чехия участието си в тазгодишните Финали на Купа "Дейвис". 

В първия двубой за деня 21-годишният Томаш Махац даде преднина на своята родина, надделявайки над ветерана от Франция – Ришар Гаске, със 7:6(3) 6:2. Макар 35-годишният състезател да се намира с близо 60 места пред младия си опонент в ранглистата, той не успя да извади на показ играта си отпреди няколко години. Ударите на бившия №7 в света бяха лишени от острота и ставаха лесна плячка за младия чех, който бе безкомпромисен в тайбрека на откриващата част, а впоследствие продължи да доминира събитията и реализирайки два пробива във втория сет, донесе първи успех на страната си.

Втората среща противопостави един срещу друг Адриан Манарино и Иржи Весели, с която общият резултат бе изравнен след 6:7(1) 6:4 6:2. В дебютната част началният удар играеше ключова роля, което доведе развръзката на сета до тайбрек, в който представителят на Чехия не остави шансове на опонента си и го затвори убедително, с което доближи тима си на крачка от успеха. От там насетне обаче французинът пое нещата в свои ръце, за да обърне хода на сблъсъка и осъществявайки обрат, да донесе допълнителна интрига в последвалия двойков мач.

В битката на тандемите френските специалисти при каретата Пиер-Юг Ербер/Никола Маю влязоха като силно изявени фаворити срещу новосформираната двойка Томаш Махац/Иржи Лехечка и макар двубоят да започна не по очаквания начин, те все пак успяха да оправдаят очакванията към себе си и да реализират втори обрат - 3:6 6:4 6:3, с който да подпечатат победата на Франция над Чехия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Франция беше на крачка от загубата срещу Чехия, но оцеля на старта на Купа "Дейвис" Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан манарино | купа дейвис | Обзори | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook