Франция помечта за сензация, но Медведев спря устрема на вдъхновения Гастон!

от в 22:00 на 05.11.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев трябваше да мине през трети пореден много тежък мач на Мастърса в Париж, защото се изправи срещу вдъхновения местен представител Юго Гастон, който постави световния номер две пред сериозно изпитание чрез изключително вариативната си игра, но шампионът от US Open не допусна изненада и се наложи със 7:6(7) 6:4 и така се класира за полуфиналната фаза, където очаква един измежду Александър Зверев и Каспър Рууд.

Руснакът изглеждаше силно разклатен в началните минути, тъй като неговият опонент играеше с максимална доза риск и не пропускаше възможност да излезе напред към мрежата, където показваше завидна ефективност. Гастон постоянно променяше темпото на игра, а Медведев се затрудняваше от силно повдигнатите удари на своя опонент, което предизвика сериозен брой непредизвикани грешки от ракетата му. Публиката пък отново правеше атмосферата крайно недрожелюбна за фаворита, чиито нерви се пропукаха и 21-годишният състезател проби за 5:4.

Младокът продължи да изглежда напълно уверен във възможностите си, достигайки до три пореди сетбола, ала защитаващият шампион просто отказа да се предаде и възстанови равенството. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който силите продължаваха да бъдат много изравнени, но мощните сервиси на втория поставен се задействаха в критичните мигове и той измъкна сета.

Това сякаш поохлади ентусиазма на световния номер 103, като Медведев доминираше напълно и изглеждаше, че развръзката е въпрос само на време. Гастон обаче за пореден път в хода на седмицата показа нагледно огромните си морално-волеви качества и намали пасива си от 0:4 до 3:4, само че руснакът се мобилизира и сложи завършек на приказката на противника си във френската столица.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Франция помечта за сензация, но Медведев спря устрема на вдъхновения Гастон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | париж мастърс | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook